6 въпроса при избора на интериорни врати

Предстои Ви да сменяте вътрешните си врати, тогава знайте че е нужно да решите няколко важни въпроса, които ще улеснят задачата Ви. Наред с функционалността на вратите, трябва да съобразите и външният им вид и как ще се впишат с наличното обзавеждане.

1. Какъв да бъде цветът на вратите?

Дали ще предпочетете цветове с еднакъв или подобен тон с подовата настилка и стените или ще търсим контраст между тях, е въпрос на личен вкус. Не се старайте да следвате модните тенденции, направете своя избор, така че да Ви харесва и да се чувствате уютно.

2. Какъв да бъде моделът на вратите?

Със стъкло, фрезовка или изчистен дизайн? Тук, както при избора на цвета, трябва да се спрете на най-привличащата Ви визия. При решението си е важно да прецените и да знаете своите предпочитания. За сравнение, повечето купувачи предпочитат врати с повече стъкло за хола, за да може да се доставя нужната светлина в коридора. За по-уединените места като спалня, баня, тоалетна, килер или склад са по-скоро плътни врати или фрезовани. Съображението е свързано с постигането на изолация, която носи със себе си пълно уединение и лично спокойствие.

3. Какъв да бъде материалът на вратите?

Един от най-престижните материали за направата на интериорни врати е HDF. Плоскостите и масивите, наподобяват тези от MDF, но технологията на производство е усъвършенствана, така че крайният продукт е много по-твърд и устойчив. Технологията включва – изсушаване на дървесните частици, смесване с различни спойващи субстанции и пресоването им под въздействието на висока температура. Резултатът е, плътни и доста здрави плочи.
Стая декорирана в бяло и червено с кресло и етажерки

4. Каква да бъде вътрешността на крилата?

Тук избирате между следните възможности:

Пчелна пита

Представлява конструкция от картон с перфектната форма на шестоъгълник. Ето, откъде идва и името на този тип пълнеж. Благодарение на него интериорните врати стават доста по-леки, което не е недостатък, особено при ползване в ежедневието от малки деца. Лекотата на вратите влияе и на дългосрочната им ескплоатация, без нужда от подмяна на пантите и гарантира стабилното им затваряне.

ПДЧ (перфорирано)

Този материал е идеален за влагане в крилата на вратите. Той доставя така нужната изолация от шум и течения, както и стабилност на крилото срещу деформации. Тези крила са малко по-тежки от тези със сърцевина от пчелна пита.

Отбелязваме, че при интериорни врати от серията на Граде, можете спокойно да изберете един от двата предложени варианта на пълнеж.

5. Каква посока да изберете за отваряне на вратата?

Времето за ремонт включва ключови детайли, в това число и въпросът касаещ монтирането на интериорните врати и ориентацията им при отваряне. Окончателно решение затова вземате Вие. Няма проблем, ако предпочитате те да се отварят към стаята с приоритет да спестите от малкото пространство на коридора или пък обратното. Помислете как бихте искали практично да влизате в конкретната стая и коя посока би била най-удобната за ползване. Това в случая е от значение. При интериорните врати най-честата посока на движение на крилото е към помещенията. Не забравяйте, че можете да попитате и за вариант с плъзгащо задвижване. Това решение носи изключително удобство в маломерните жилища и е модерен начин за усвояване на пространствата.

6. Каква сума да отделите за интериорните врати?

Няма как да скрием, че понякога бюджета предвиден за интериорни врати понякога е ограничен. Затова избирайте приоритетно и съчетайте умело всички Ваши желания. Изключително важно е да се отбележи, че вратите са част от обзавеждането, а то рядко се сменя току-така и че сумата, която ще отделите не е загубена безвъзвратно. Напротив, ще получите в замяна – уют, комфорт, спокойствие и хармония в дома си.

Накрая не ни остава нищо друго, а само да Ви напомним, че ние сме тук, за да съумеем заедно да извървим пътят към мечтаната промяна в дома Ви.