Черна интериорна врата

В наши дни вратите действат не само като защита на помещение от външни лица и разделящи помещения на отделни секции, но изпълняват и декоративна функция. Вратата може или да се открои като несвързващо петно, или да се впише в общата обстановка. Крилата на вратите с черен цвят трябва да се приложат внимателно, тъй като може да не се впишат в интериора. Този факт обаче не намалява популярността им сред потребителите.

Врати в тъмна цветова гама

Черното крило на вратата ще е център на внимание и именно под него се подбира цялото друго обзавеждане. Освен това повечето неща трябва да са черни.

Все повече хора търсят такъв цвят за домовете си и го използват по-често. Този цвят пак е на мода, така че панелите на вратите в тъмни цветове са популярни и се прилагат в голямо разнообразие от стаи. Практичността им с основание се счита за голям плюс – незначителни замърсявания по повърхността им практически не се забелязват.

Черните интериорни врати са направени от висококачествено дърво, което се обработва внимателно и след това се боядисва с помощта на боя или лак. Освен това видът дървесина, от която е направена, влияе върху крайния нюанс на крилото на вратата. Всеки от тях, дори когато използвате една и съща боя, ще изглежда различно. За да не се различават много нюансите един от друг, производителите произвеждат черни панели за вратите, покрити с лакиран филм, което прикрива разликата в цветовите тонове.

В допълнение към лакирания филм, използвайте матов лак, тогава цветът на крилото на вратата придобива определена дълбочина, а самото покритие става наситено. Такива врати изглеждат луксозно и богато.

Интересни цветове за врати

Интересен цвят е “черна кайсия”. Това е наситен черен цвят със сивкави оттенъци. Въпреки името, този продукт не е направен от кайсиево дърво, а от обикновена дървесина, която след това е боядисана в подходящ нюанс.

Вратите с нюанс на “черен дъб” са направени по същия начин. Представлява смес от черни и лилави цветове. Намирането на продукти от истински черен дъб е практически невъзможно и е много скъпо, тъй като този материал трябва да се накисва няколко десетилетия. Боядисаното крило на вратата, имитиращо този материал, ще бъде по-евтино, а разлики почти няма да се забелязват.

Основно при производството на черни врати се използва дъбов фурнир, тъй като той е най-лесният за оцветяване и е в състояние перфектно да предава различни цветови нюанси.

Внимание! Когато купувате врати, винаги се информирайте от какъв материал са изработени.

Всеки материал има свойства, които го отличават от другите. Те може да бъдат с висока якост, влагоустойчивост или отлична звукоизолация и топлоизолация. Вратите, които се състоят от няколко компонента наведнъж, изглеждат по-привлекателни.