Интересни факти за вратите, които не знаете!

Вратите са наистина много важна част от живота ни, без дори да го осъзнаваме. За да Ви покажем какво въздействие имат те върху нас, избрахме доста интересни факти, които да Ви покажат, че те не са просто една даденост, а нещо повече!

Мислите ли, че вратите са предмети без никаква стойности и не значат нищо?

Разбира се, че да, дори и несъзнателно. Те са част от Вашия дом и са нещо постоянно, което не се променя, винаги са там, на мястото си. Все пак, може ли да допуснете в живота си, дори момент без врати? Как бихте могли да влизате вътре и да излизате навън? Вратите могат да бъдат наистина вълнуващи, а понякога водят до предизвикателства, но разбира се, най-често, те допринасят за сигурност и комфорт във Вашия дом.

Любопитно за вратите

За да Ви покажем какво въздействие имат те върху живота Ви, сме приготвили любими факти за тях и може би, не бихте поддценявали вече Вашите врати по този начин.

  1. Нискокачествените стъклени врати и прозорци струват на собственици повече от 25 % от техните месечни сметки.
  2. Ако замените остъклените врати и прозорци с двойно остъкление и добро уплътнение можете да спестите повече от 15% от месечните Ви сметки.
  3. Най-често крадците влизат през външната врата и ако тя е стара, е много лесна за разбиване, същото се отнася и за ключалките (заключващите механизми). За това е хубаво да сложите сигурна входна врата на Вашия дом, а вече всички знаете колко модерни врати има. Изберете такава от солидно дърво или от метал, още по-добре блиндирана. Разбира се, важното е да я държите винаги заключена!
  4. Вратите са символ на надеждата или на нова възможност.
  5. Ако затворят вратата пред Вас, е допустимо и това да завърши с агресия, ако нямате качествена врата, рискувате!
  6. Говори се, че най-старата врата е на около 5100 години.
  7. Египет се води държавата, която е изработила първата врата, въпреки, че нямат нищо общо с днешните врати. Била е направена просто от една дървена плоча.
  8. Най-дългата врата в света е 142 метра и отнема 45 минути, за да се отвори и затвори. Намира се във Флорида.
  9. Ако видите заключена врата в съня си, би означавало, според съновника, че сте пропуснали много добра възможност.