Интересни факти за вратите, които не знаете!

Вратите са наистина много важна част от живота ни, без дори да го осъзнаваме. За да Ви покажа какво въздействие имат те върху нас, избрах доста интересни факти, които да Ви покажа и повече няма да приемате вашите врати за даденост.

А всъщност смятате ли, че имате вратите си за даденост?

Разбира се, че да, несъзнателно дори – част са от Вашият дом и е нещо постоянно, което не се променя, винаги са там, на мястото си.

Все пак, може ли да видите живота си дори за момент без врати ?

Как бихте могли да влизате вътре и да излизате навън? Вратите могат да бъдат наистина вълнуващи – понякога водят до предизвикателства, но, разбира се, най – често те допринасят сигурност и комфорт във Вашият дом.

За да Ви покажа какво въздействие имат те върху живота Ви съм приготвила любимите си факти за тях и никога повече няма да имате Вашите врати за даденост:

  1. Нискокачествените стъклени врати и прозорци струват на собственици повече от 25 % от техните месечни сметки.
  2. Ако замените остъклените врати и прозорци с двойно остъкление и добро уплътнение можете да спестите повече от 15% от месечните Ви сметки.
  3. Най – често крадците влизат през външната врата и ако те са стари са много лесни за разбиване, същото се отнася и за ключалките (заключващите механизми). За това е хубаво да сложите сигурна входна врата на Вашият дом , а вече всички знаем колко модерни врати има. Изберете такава от солидно дърво или от метал, или блиндирана и разбира се, не на последно място, дръжте вратата си винаги заключена.
  4. Вратите са символ на надеждата или на нова възможност.
  5. Ако затворят вратата пред лицето Ви, това означава, че ще завършите някоя връзка с агресия.
  6. Говори се, че най – старата врата е на около 5100 години.
  7. Египет се води държавата , която е изработила първата врата, въпреки, че нямат нищо общо с днешните врати. Били са направени просто от една дървена плоча.
  8. Най – дългата врата в света е 142 метра и отнема 45 минути, за да се отвори и затвори. Намира се във Флорида.
  9. Ако видите заключена врата в съня си, това означава, че сте пропуснали много добра възможност.