Интериорни врати с интересни деко ефекти

Триумфен вход

Ако вратата е под формата на полукръгла арка, идеалът е да изчистите пространството отзад, без мебели, прикрепени към стената или рафтовете. Добавете панти, които позволяват завъртане на 180 градуса и когато вратата се остави отворена, листата няма да се виждат. Ще изглежда като арка! В този смисъл къща с високи тавани е подарък. Отварянето на светлина над вратата постига две цели: светенето да тече без препятствия през нея и да се обърне внимание на внушителното разстояние, на което се намира таванът. Тук и светлинната светлина, и листното стъкло са полупрозрачни, така че отвън да се виждат само дифузни силуети.

Кристал в две покрития

Когато къщата има великолепна архитектура, струва си да възстановите оригиналните интериорни врати на къщата. На този етаж полукръглата форма на арка се състои от два листа и всеки от тях редува киселинни стъклени помещения с деликатен прозрачен стъклен ръб. Ефектът, много декоративен, позволява на естествената светлина да достигне до залата, но щом вратите се затворят, никой не знае какво се случва зад тях.

Плъзгащо се острие

Има два вида: в първия, вратата се плъзга и е успоредна на стената; във втория листът е вграден в стената, в която е направена конструкция, която да го настани. И в двата случая предимството е, че когато бъде оставен отворен, той изчезва, а помещенията, които отделя, са визуално.

Макиза дърво

По икономически и екологични причини по-голямата част от вратите се произвеждат в ДМ или ламинирани конгломерати, но със сигурност сте виждали и модели от 100% дърво. Новите са направени от устойчиви гори, но все още можете да намерите оригинални дизайни в старите къщи. Деко стойността му е сензорна: естественият завършек – мат, с ивици и възли – ни кара да се чувстваме в топла, защитена среда. Затова си струва да възстановите и шлифовате чаршафите, за да възстановите тяхното великолепие. Най-доброто, за да ги изпъкнат? Оцветете стените в бяло.

На релса

В тази спалня липсват прозорци, но плъзгащото се листо позволява да получава естествена светлина от двете съседни стаи: съблекалня и баня. Всяко пространство има свое пространство за достъп до тях, но и двете споделят едно плъзгащо се листо с три възможности: вляво, затворете банята; в центъра, той улеснява максималната светимост; и вдясно съблекалнята става независима. Вратата има две вградени дръжки – по една от всяка страна – и плъзгащи се върху релса от стена до стена, която се вижда.