Интериорни врати – изящество и стил!

Чудите се по какъв начин да преобразите своя дом? Може да започнете от подмяната на интериорните врати. Колкото и да не ни се вярва, обликът на нашия дом е изцяло зависим и подчинен от това какъв модел и цвят врати ще подберем. Вратите са в центъра и основата на обзавеждането. С тях съобразяваме мебелите и цялостния дизайн за помещенията. Изборът ни на интериорни врати показва нашия усет за красота, изящество и модернизъм.

Многообразие от модели

Днес различните производители предлагат широко разнообразие от материали за изработка на врати, както и различни покрития. Предпочитани от клиента са ХДФ, МДФ или врати изцяло изработени от масив. Покритията се различават, в зависимост от производителя. Като повечето търговци използват ПВЦ фолио, 3D полипропилен и покрития наподобяващи естествен фурнир. В плюс е, когато интериорните врати имат изолация. Често използван е пълнеж тип пчелна пита, перфорирана дървесна плоскост, конструкция от панели. Като всичко това допринася за ограничаване на шума и запазва топлината през зимата. В условията на конкуренция, търговците предлагат различни модели, цветове, орнаменти, дори някои производители използват кожа и всичко с цел да се задоволи търсенето на клиента.

interiorКогато избираме интериорни врати може да сложим акцента изцяло върху тях, тогава се спираме на ярки наситени цветове, които ще изпъкват на фона на мебелировката. В другия случай може да се спрем на семпли, изчистени модели в неутрални тонове. Що се отнася до остъкленията, там също има много богат избор, според стилистиката и идеята на клиента – класически или съвременни разчупени форми. Може да се каже, че изборът на интериорни врати зависи от индивидуалната представа на клиента за красота, уют и лукс. Напоследък тенденциите показват, че навлизат в обзавеждането и изцяло стъклени врати, които са в различни принтове, различни матирани и прозрачни стъкла, които се изработват изцяло по идея на клиентите.

Фактори за избор на интериорна врата

От казаното дотук, следва да се отбележи ,че има три фактора – материал, дизайн и цена. По отношение на цената масовият потребител предпочита врати от МДФ и ХДФ, тъй като цената е достъпна, а визията красива. Не на последно място се нареждат и фурнированите врати. Тяхното качество е добре известно, съответно цената се покачва нагоре, а визията им се доближава до вратите от масив, което ги прави перфектния избор за клиенти търсещи луксозна визия за своя дом.