Избор на интериорна врата за спалнята

При избора на интериорни врати имаме голям асортимент от модели и материали, вратите за Вашата спалня не са изключение! Когато говорим за вратите на спалнята е много важно да бъдете наясно с това не само как искате да изглежда тя, но също така и каква функция трябва да изпълнява, както и каква част от бюджета Ви сте склонни да отделите за нея.

Популярните модели врати за спалня

Входът на спалнята е Вашата възможност да добавите малко или много от стила си към Вашия дом. Можете да използвате обикновена, стъклена или плъзгаща врата. Ако домът Ви е с изчистен дизайн можете да добавите нещо по-луксозно и привличащо окото.

За големи спални помещения Ви препоръчваме портални врати за по-драматичен вид. Ако добавите и леки ефирни завеси около тях също ще допринесете и за уюта.

Много хора добавят допълнителни врати към спалните си, които водят директно към банята или гардеробната. Понеже тези врати се виждат само от Вас, Ви предлагаме да използвате плъзгащи такива. По този начин ще спестите много място, което можете да използвате за кресло, лампион или стоящо огледало в цял ръст.

Бюджетът, с който разполагате за интериорните врати

Идеалният избор за тези от Вас, които не желаят да изразходват много средства са вратите изработени от HDF и са оребрения, те са по-леки и по-евтини.

За тези от Вас, които нямат ограничения в бюджета, препоръчваме врати изработени от масивна дървесина или врати с пълнеж от перфорирано ПДЧ. Имат много добра шумо и топлоизолация, далеч по-стабилни и издръжливи са. Не са податливи на изметване, дори когато влагата в помещенията е по-висока от нормалната. Вярно е, че вратите от масивна дървесина са може би най-скъпите на пазара, но за сметка на това, няма да променят вида си дори и след десетилетия, а и столетия, ако бъдат поддържани правилно!