Как да реновираме старите интериорни врати?

Домът Ви се нуждае от обновление и искате да имате уникални интериорна врата по Ваш дизайн? Не желаете да си купувате нови врати, защото старата Ви врата е от масив и е запазена и качествена, а в днешно време вратите от масив са много скъпи? Скучно Ви е, имате много свободно време и си търсите ново хоби? Тогава защо не реновирате старите интериорни врати? Така ще можете да угодите на прищевките на жена си и няма да е нужно да обикаляте магазините, докато не Ви се скапят краката!

Има десетки клипове в Интернет на тази тема, но като цяло повечето техники се повтарят и само дизайнът е различен. Ето няколко варианта какво можете да направите:

Откачете крилото

Като за начало най-лесният и евтин вариант е да откачите старото крило от пантите, да махнете целия обков, да премахнете старата боя или лак, да полирате и след това да нанесете нова боя. Ако обковът е добре можете да го запазите, както е в момента или да го пребоядисате със спрей боя за метал. Ако не става за нищо, купете нов и ако се налага коригирайте вратата за да пасне всичко. Голямото многообразие от цветове и техники, които можете да използвате Ви гарантира уникалност. Както може да е едноцветна вратата така може да бъде двуцветна или многоцветна, може даже да нарисувате нещо на нея. С нанасянето и на много слоеве различни на цвят бои и частичното им отстраняване можете да постигнете старинен ефект.

Gradde SerieAxel Full Verade 1 1 1

Боядисайте вратата

Ако вратата Ви е гладка, а искате да я разчупите можете да поставите декоративни лайсни и да я пребоядисате. Също така можете да вземете дървена плоскост (не повече от сантиметър дебела), да я нарежете на летви, да направите рамка на крилото и в нея можете да лепите летви или дървени фигури. След това запълнете фугите с кит, загладете повърхността и боядисайте в подходящ цвят.

И така старата врата е обновена!