Какви видове интериорни врати да предпочетем, според помещението?

Изборът на интериорни врати, никак не изглежда така лесен и „маловажен”, за големия кръг от хора и техните виждания. Затова и често го подценяват, за което съжаляват след това. И колкото и банално да Ви звучи, интериорните врати отразяват стила на собственика на дома. В днешната статия желаем да Ви предадем полезни съвети, към кой тип врати да се ориентирате, спрямо помещенията, за които са предназначени.

Спални, Детски

Тук е най-подходящо е да се ориентирате към „нормална” интериорна врата. Какво имаме предвид? Крило с каса, без допълнителни механизми и заключвания. Дизайнът на крилото може да бъде най-различен. Обикновено хората избират или вратите да бъда съвсем изчистени или да имат някакъв детайл (фрезовка). Все по-актуално обаче става да се избират вратите, дори с малко остъкление, като за предпочитане е стъклото да бъде бял мат. По този начин си осигурявате малко повечко светлина, а и няма да се притеснявате, че нещо в помещението ще се вижда. Но, ако сте родител на малчугани, които непрекъснато ще пипат по стъклото или в играта си, ще ги удрят с най-различни играчки, е най-добре или да нямате въобще остъкление или да предвидим модел, при който стъклото ще е разположено в горната част на крилото.

Трапезария /Хол

Тук определено може да се експериментира! Врата с най-различно остъкление или например, дори стъклени врати, които определено са много стилни и привличат вниманието. Така те ще пропускат доста светлина и в случай, че помещенията Ви са малко по-тъмни ще бъдете изключително доволни. Разбира се, трябва да се съобразите отново, ако имате малки калпазани, въпреки, че вътрешните врати са с двойно стъкло и допълнително закалени. Те при счупване се пръскат на малки парчета и не могат да наранят човек, затова се определят, като безопасни.

Интериорни врати за баня

Баня

Oпределено тук трябва да заложите на вратата, която ще издържи на влага и обливане с вода! Това са предимно алуминиеви и PVC врати, като в момента определено дизайнът на алуминиевите врати е по-модерен – предлагат се модели, които от едната страна имат фурнир, който е същият като на интериорните Ви врати, а от другата страна имат огледало с една или две лайсни (които също могат да бъдат с цвят или алуминиеви, като последните се препоръчват).

Килер/Гардеробна

В повечето случаи големината на такива помещения, не е като на стандартна стая и мястото е ограничено, затова един много удобен и практичен вариант са или плъзгащи врати или тип „хармоника”. Определено плъзгащата интериорна врата изглежда доста по-стилно, а и има много по-голяма разнообразие на дизайни на крилото, но трябва да имате достатъчно място встрани, за да може крилото да се отваря и да използвате целият си строителен отвор за преминаване.