Няколко начина да спасим старите си врати

Без значение колко стабилна и издръжлива е една врата, времето ще ѝ се отрази все някак и ще трябва да я подмените вероятно. След като решите обаче да инвестирате във висококачествени врати, може да сте сигурни, че ще издържат по-дълго от по-евтините такива. Като сменяте старите врати, може би ще решите, че е редно да ги изхвърлите. Преди да направите тази крачка, си отделете малко от свободното време за да обмислите как можете да използвате отново старата врата и тя да ви е от полза вкъщи за нещо друго.

Ъглов рафт

Срежете интериорната врата надлъжно по средата (от горе до долу) и ги закрепете в ъгъла. След това добавете триъгълни парчета, за да допълните ъгъла и да създадете рафтове. Можете да добавите колкото искате, но обикновено три или четири изглеждат най-добре. Сега можете да изложите на показ най-ценните си спомени. Рафтовете ще бъдат удобни и във всекидневната за декориране, така и в кухнята като допълнителни места за съхранение.

interiorni vrati

Масичка за кафе

Има доста начини, по които може да се използва една интериорна врата при направата ѝ в маса. Можете да създадете една голяма или няколко по-малки помощни маси например. Подобно на идеята за рафт, можете да пребоядисате крилото на вратата за да създадете съвсем нов външен вид за новото ви изделие. Друга популярна идея включва поставянето плътно парче стъкло върху вече направената масичка, така че тя да има красив и чист ефект и да запази покритието на дървения материал. Можете дори да добавите декорации, например снимки под стъклото, ако искате да придобие сантиментален вид.

Облегалка/хийдборд за легло

Облегалките за легло могат да бъдат на доста високи цени на пазара, но не е нужно да плащате тази висока цена, ако имате стара интериорна врата и искате да създадете завършен вид на спалнята си. Ще трябва само да почистите, боядисате или ремонтирате крилото на вратата до подходящия размер за леглото. Уверете се, че таблата е правилно закрепена при сглобяването ѝ с леглото към стената на няколко места.