Основни тенденции и правила за подбор на интериорни врати

Ролята на интериорната врата

Не забравяйте, че интериорните врати изпълняват не само практични, но и естетически функции. Те могат елегантно да подчертаят пространството на Вашата стая и дори да се превърнат в основния ѝ акцент. Освен това в момента практически няма ограничения за монтирането на конкретен модел.

Можете да изразите въображението си или да използвате съветите на професионалисти – и в двата случая ще намерите оригинален резултат, който ще Ви хареса.

За да изберете правилния дизайн за всяка отделна стая, е важно да знаете основните правила.

По-долу ще Ви дадем 3 съвета от стилисти и след като ги видите, ще можете правилно да обзаведете дома си:

1. Въпреки факта, че ширината на вратите в една стая може драстично да се различава от друга, височината им трябва да бъде еднаква. Такъв баланс е необходим, така че целият интериор на къща или апартамент да изглежда хармоничен.

2. Препоръчително е да изберете крилото на вратата в едно стилно решение, за да не създавате усещане за хаотично проектиран интериор.

3. Включете различни декоративни елементи в крилото на вратата. Например, наскоро стъклените елементи станаха много популярни, защото не само придават оригиналност на дизайна, придавайки му лекота и прозрачност, но и помагат да се пусне светлината в съседната стая. Такива елементи не са препоръчителни за ползване в стая с малки деца или домашни любимци поради тяхната несигурност.

В допълнение, интериорните врати, изработени от дърво, могат да бъдат декорирани с дърворезба, която с висококачествен дизайн ще бъде отличен акцент на продукта и ще подчертае оригиналността на стаята. Очевидно е, че подобна ръчна работа ще бъде допълнително заплатена, но ние Ви уверяваме, че като видите крайния резултат, няма да съжалявате за такъв избор.

Както можете да видите, днес има голям брой различни начини, които могат да превърнат обикновените интериорни врати не само в обект на изолация на една стая от друга, но и във връхната точка на Вашия дом.