Подходяща интериорна врата за детска стая

Когато избираме интериорна врата за детска стая, ние се сблъскваме с много трудна задача, тъй като искаме най-доброто за нашето дете. По принцип, безопасни интериорни врати, се произвеждат от различни производители, но ние трябва да се съобразим и с вкусовите предпочитания на нашето дете, за да може тя да му хареса и да бъде за него специална.

Подберете правилната врата

Тъй като тя ще бъде вратата към неговата стая и то трябва да гледа нея по различен начин. Годините на детето също имат значение, тъй като в различна възраст ги вълнуват различни интереси. Всяко дете мечтае да има хубава  собствена стая и съответно такава интериорна врата. За избора на такава врата е необходимо да се вземат в предвид  някои  елементи:

На първо място интериорните врати в едно жилище е добре да бъдат съчетани като дизайн и стил. Но ние знаем, че децата обичат герои от филми и приказки и биха се радвали, ако има изображения на техни любими герои.

Вратата и нейния материал

Материалът, от който е изработена вратата е много важен. Хубаво е да се спрем на екологично дърво като бук, дъб или ясен. Може да се спрем и на еднороден дървен материал. За такава покупка не бива да се икономисват средства. Но ако нямаме възможност за такава, можем да се спрем на по-евтин материал. Като такава можем да споменем ламинираните интериорни врати, които много лесно се поддържат.

Добре е вратата да бъде от лек материал/МДФ/, а не от масив, за да бъде по-лека и по-лесно отваряема. Външното ѝ покритие трябва да бъде издръжливо на надраскване и по-често почистване. Може и да бъдат врати с частично стъкло в горния край, за да можем да наблюдаваме, без да отваряме вратата. Така  децата ще придобият чувство на самостоятелност.

Ако детето е по –голямо, интериорната врата трябва да бъде от материал, който позволява лепене на плакати, стикери и др. материали. Дръжката също трябва да бъде удобна за детето и за нас. Заключване може и да няма, за да се избегне вероятността детето да се заключи. Но ако решите, че тя няма да се сменя скоро може и да се заключва, когато детето порасне.

Когато избираме интериорна врата за стаята на нашето дете, трябва да се съобразим с характера и  предпочитанията на детето, защото тя ще бъде вратата към неговия свят.