5 признака, по които можеш да разпознаеш, че е време да подмениш интериорните си врати

Ако успеете да откриете поне два от признаците в тази статия, определено трябва да се замислите над подмяната на интериорните си врати. Това е предмет във всеки дом, който всеки ден виждате и ползвате по много пъти на ден, но доста често не си даваме сметка, че както всяко едно нещо, така и вратата се амортизира и има нужда от подмяна. Ето и нашите 5 признака.

Покритието на вратата се е нарушило

Много често при неправилно почистване на вратите си с много абразивни и силни препарати, може без да искаме да нарушим покритието на интериорните си врати. В повечето случаи този процес е необратим, затова опциите ни са само две:

  • да се опитаме сами да коригираме стореното – като пребоядисаме вратата или ѝ сложим допълнително фолио;
  • да я подменим.

Ако изберете обаче първият вариант имайте предвид, че не винаги излиза по-евтино. А напротив понякога бихте могли да си „докарате” още повече проблеми и разходи.

Интериорна врата Sil Lux 3012 Избелен дъбУвисване/нестабилност на крилото

Ако материалът, от който е изработена вратата не е достатъчно качествен след малък период от време е възможно крилото да се „изметне”, изкриви и да не може вратата да се затваря добре. В момента на пазара материалът, от който се правят едни от най-качествените врати е HDF.

Слаба шумоизолация

Ако все по-често ви се случва да чувате телевизора от съседната стая или разговорите на родителите/децата Ви, определено вратите Ви вече не са така добре шумоизолиращи, както са били в началото. Това определено е признак, че трябва да подмените вратата си. На пазара се предлагат врати с няколко вида изолация, които и да изберете – ще останете доволни.

stakleni 3

Ремонт на жилището

Ако сте предвидили основен ремонт на жилището Ви, задължително трябва да подмените своите интериорни врати. Ако не го направите, ще съжалявате след това. Вратите са едно от първите неща, които всички виждат, преди да влязат някъде.

Посока на отваряне

Представете си ситуацията: поръчвате си страхотна мека мебел за хола, но не сте съобразили, че тя ще стигне почти до вратата и тя няма да може да се отваря. В момента се предлагат врати, които могат да се отварят навсякъде. Определено доста по-евтино ще ви излезе да подмените вратата си, отколкото да се откажете от тази страхотна мека мебел.

И така не се колебайте дори да откриете една от причините горе, не се бавете и „отскочете” до най-близкия шоурум за интериорни врати. Или най-добре  разгледайте из сайта какво предлагат.