Как да разпознаеш, че е време да смениш интериорните врати

Добре помислете върху думите от тази статия, понеже откриете ли два от признаците в тази статия, определено трябва да се замислите над подмяната на интериорните си врати. Това е предмет във всеки дом, който всеки ден е част от живота Ви и ползвате по много пъти на ден, но в 2/3 от случаите изобщо не се замисляме, че както всяко едно нещо, така и вратата се амортизира и има нужда от подмяна. Ето и нашите 5 признака.

Покритието на вратата се е нарушило

Много често при неправилно почистване на вратите си с много абразивни и силни препарати, може без да искаме да нарушим покритието на интериорните си врати. В повечето моменти този процес е без шанс за връщане, затова опциите ни са само две:

  • да се опитаме сами да коригираме стореното – като пребоядисаме вратата или ѝ сложим допълнително фолио;
  • да я подменим.

Ако изберете обаче първият вариант имайте предвид, че не винаги излиза по-евтино. А напротив понякога бихте могли да си доведете още допълнителни главоболия и разходи на главата.

Интериорна врата Sil Lux 3012 Избелен дъбУвисване/нестабилност на крилото

Ако елемента, с който бива изработена вратата не е достатъчно качествен след малък период от време е възможно крилото да се „изметне”, изкриви и да не може вратата да се затваря добре. В момента на пазара материалът, от който се правят едни от най-качествените врати е HDF.

Слаба шумоизолация

Ако все по-често ви се случва да чувате телевизора от съседната стая или разговорите на родителите/децата Ви, определено вратите Ви вече не са така добре шумоизолиращи, както са били в началото. Това определено е признак, че трябва да подмените вратата си. На пазара са на лице врати с няколко вида изолация, които и да изберете – ще бъде задоволено Вашето желание.

stakleni 3

Ремонт на жилището

Ако сте предвидили основен ремонт на жилището Ви, задължително трябва да подмените своите интериорни врати. Ако не го направите, ще съжалявате след това. Вратите са едно от основен видим компонент от дома и е такъв понеже всички ги виждат, преди да влязат някъде.

Посока на отваряне

Представете си ситуацията: поръчвате си страхотна мека мебел за хола, но не сте съобразили, че тя ще стигне почти до вратата и тя няма да може да се отваря. В момента се предлагат врати, които могат да се отварят навсякъде. Определено доста по-евтино ще ви излезе да подмените вратата си, отколкото да се откажете от тази страхотна мека мебел.

И така не се колебайте дори да откриете една от причините горе, не се бавете и „отскочете” до най-близкия шоурум за интериорни врати. Или най-добре разгледайте из сайта какво предлагат.