Смяна на интериорните врати

Планирате ли да смените вътрешна врата или две, три? След като сте посетили най-близкия Ви магазин, вероятно имате леко чувство на претовареност и умора от огромния избор на вътрешни врати. Сигурно имате питанка в главата си: „Защо има толкова много опции за избор? И кой е най-добрият вариант за моя дом?” Възможно най-подходящия въпрос. В тази статия ще получите отговорите, от които имате нужда.

Стил на вътрешните врати

Не всеки дом е един и същ, така че не всеки дом има същото изискване за подмяна на вътрешните врати. Има много разнообразни модели. Част от интериорните врати притежават окраска с по заоблени фрезови елементи, други имат малко, загатващо остъкление. Когато избирате вашата нова интериорна врата, се съобразете със стила на вашия дом, както и личния Ви вкус.

Размер на вътрешните врати

Също толкова важен е и действителният размер на интериорната ви вратата. За повечето домове средната врата на спалнята може да бъде 76 см. широка и 201 см. висока. Другите стандартни размери варират от 66 см. до 86 см. ширина, а други от 64,8 см. до 94,8 см., обща височина 201 см. или 201,5 см. И не забравяйте, че размера е най-важен. Благодарение на него ще се проявите съображение както с моделите на интериорните Ви врати, така и с типа на вратата.

рулетка, линия

Дясна или лява ръка

След това проверете от каква ръка се нуждаете – от дясна или лява /по отношение на посоката, в която се отваря вратата/. Ще Ви споделя един лесен начин да разберете коя врата каква е. Ако отворената врата /т.е. крилото/ е от дясната Ви страна, тя е дясна, ако е отляво, то тя е лява.

Тип вътрешна врата

Вратите използвани за интериора вътре също могат да попаднат в няколко вида. Типичните възможности за избор са:

  • стандартни люлеещи се врати, които просто се отварят и затварят;
  • двукрили интериорни врати;
  • плъзгащи двойни врати;
  • плъзгащи интериорни врати, които спестяват място.

Докато подмяната на интериорни врати може да се извърши от квалифициран производител, може да нямате време или склонност да опитате това у дома. За щастие е лесно да се намери качествен майстор, който да постави интериорната Ви врата бързо и професионално. Независимо дали го правите сами или наемете професионалист, една нова врата ще подобри външния вид и стойността на Вашия дом.