Съвети при избора на интериорни врати

  1. Отделете си необходимото технологично време за изработка и доставка на вратите – това е нещо, което хората подценяват и доста пъти остават разочаровани. В състава на една врата (както клиента я вижда) има доста артикули, които трябва да се набавят, за да може тя да бъде завършена, а именно – крило, каса, панти, брави, первази, уплътнение, дръжка.
  2. Преди да предприемете реалното закупуване на врати – отделете време да изчистите концепцията си за това как точно искате да изглеждат вратите. В каква цветове, гама да бъдат, да имат ли стъкло, голямо ли да бъде или само мъничко матово стъкло, което да предава единствено акцент на вратата. Когато сте подготвени, отивайки в шоурум ще имате представа какви интериорни врати точно Ви трябват, ще си спестите много време, както и ще получите по-синтезирана информация от консултанта. Той ще може да Ви насочи към това, което е най-подходящо за Вас.
  3. Състав и покрития на вратите – тук Ви съветваме да се ориентирате към врати изградени от HDF. Много често приятели ще Ви насочат към врати от масив например, защото са чували „че са хубави”. Наистина вратите от масив имат много плюсове, но също така сроковете за изработка са доста по-дълги. Цените им определено са по-високи, някой път могат да достигнат до почти двойно по-висока цена от тези от MDF или HDF. Относно покритието доста често хората се насочват към дадена серия и заради това как „усещат вратата на допир” – това много често е повлияно от това, какво е покритието на вратата – по-релефно или по-гладко.
  4. Избор според помещението – също така, много е важно да обмислите според помещението си материала, от който са изработени вратите. Например за баня е добре да се ориентирате или към стъклени врати или към алуминиеви модели, които от едната страна могат да са с огледало, а от другата с покритието на интериорните Ви врати. За спалня или детска може да предпочетете модели с фрезовка, съвсем изчистени или с много малко матово стъкло.

Със сигурност в главата Ви са изникнали купища въпроси, но не се колебайте, а си ги запишете, за да ги зададете на консултанта при посещението на някой шоурум за врати.