Кои са ключовите точки на качествената блиндирана врата?

С развитието на човечеството се наблюдава увеличение на активите на хората. Жилището е на първо място сред тях. От древни времена, то е мястото, където хората пазят ценните си вещи. Днес това са техниката, бижутата и т.н. Факт е, че такива предмети са голяма част от нашия живот. Разбира се, ние сме и пазителите на домовете си. Когато не сме вкъщи или когато спим, единствената ни сигурност е блиндираната ни входна врата. С увеличаването на броя на хората и домакинствата в градовете, здравината и надеждността на вратите станаха много важни срещу опасността от кражба. В днешни дни се произвеждат качествени блиндирани врати.

Какво е блиндирана врата?

Блиндираната врата е врата с повишена здравина и мерки за сигурност. Докато на нея до вчера се гледаше като на лукс, който увеличава ефектността и стойността на домовете, напоследък се превърна в истинска необходимост. Блиндираните врати са конструкции, подсилени със стоманени плочи и листове. Това означава, че при добре изработената блиндирана врата е невъзможно да се влезе със сила.

Система за сигурност на вратата 2020

Характеристиките, необходими за блиндираната врата

  • Размерите да са в съответствие със стандартите;
  • Съответствие с производствените стандарти;
  • Съответствие с принципите за монтаж на блиндирана врата;

Какви са принципите за монтаж на блиндирани врати?

  • Гнездото на касата на стоманената врата, което позволява да се монтира на стената, трябва да бъде подсилено с поне 5 мм стомана;
  • Гнездото на заключващия механизъм трябва да бъде поддържано със стоманени плочи;
  • Частите на крилото, което може да попречи на крадеца, да влезе вътре, трябва да бъдат подсилени със стоманени листи от 7 мм – 10 мм;
  • Под вратата прага трябва да бъде здраво закрепен;
  • Трябва да се обърне внимание, че пролуката между вратата и касата не е по-голяма от 4 мм.

Най-важната мярка за безопасност е вратата да не се напъва веднага след монтажа.

Черна Блиндирана Врата за къща

Какво трябва да се направи при закупуване на стоманена врата?

Докато правите проучване на цените, можете да се свържете с екипа по продажби на водещите компании на пазара. Ако желаете да получите точен отговор за сигурността, можете да се консултирате с добър ключар.

Разчитането на сертификат за класификация на блиндираните врати ще улесни избора ви. Сертифицирана блиндирана врата означава, че е била изпитана и одобрена от независими институции. В това отношение ЕС има класове за сигурност от 1 до 6. 1 е най-лесният и 6 е най-трудният за отваряне. Системата за заключване е зоната, която трябва да е достатъчно здрава, за да не може да се отваря с длето или подобен предмет.

Трябва да се знае, че целта на качествената блиндирана врата не е само да предотврати кражбите. В същото време тя трябва да предпазва от прах, насекоми и шум, които могат да проникнат. Хората, които търсят това условие за качествена врата, трябва да са сигурни, че блиндираната врата има двойна уплътнителна система.

Сигурността е най-важният критерий за качество на блиндираната врата. За тази цел се предлагат различни цветове и дизайни. През последните години, дори блиндираните врати вече започнаха да се изработват с красиви орнаменти. Би било правилно да се избират блиндирани врати, които привличат окото и са в актуален стил.