Уплътнение за интериорни врати

Важният признак на висококачествената инсталация на интериорната врата е нейната херметичност. Ако конструкцията на вратата има пролуки и пукнатини, тогава студът, чуждите звуци или неприятните миризми лесно проникват в стаята. За да избегнете подобни проблеми, е достатъчно да прикрепите уплътнение за интериорни врати към платното. С негова помощ е възможно не само да се осигури топло и звукоизолация, но и да се повиши пожарната безопасност на дома.

Какво е уплътнение?

Под уплътнение на врата се разбира специфичен вид топлоизолация, направена от различни материали:

  • каучук;
  • пяна каучук;
  • термопластичен еластомер;
  • полиуретан;
  • модифициран PVC.

Продуктът се доставя под формата на мека или твърда лента и има много модификации. При избора на аксесоар е необходимо да се предвиди метода на неговото инсталиране, тъй като сложността на предстоящата работа зависи от това. Най-лесните за инсталиране са самозалепващи се уплътнения, закрепящи се на крилото към интериорната врата с двустранна лента. Смята се за по-отнемащо време да се монтира лента тип жлеб, която се вкарва в фалцовия разрез.

Защо да закупим подобни уплътнения?

Основната цел на уплътнителя за интериорни врати е да осигури повишена плътност на крилото на вратата. Неправилният монтаж на конструкцията на вратата, недостатъчното ѝ прилягане към размера или постепенното изсъхване на дървесината по време на работа водят до образуването на малки пролуки, които допринасят за загубата на топлина, пропускат течения вътре и намаляват шумоизолацията на помещението. Благодарение на уплътнението, които ще прикрепите към интериорните врати можете да създадете надеждна бариера за проникване на студ, шум и прах, а също така значително да увеличите комфорта на живот в къщата.

Областта на приложение на уплътненията за интериорни врати обхваща всички видове конструкции, било то жилищни сгради, административни и търговски сгради, промишлени предприятия. Основните функции на продуктите включват:

  • запълване на празнината между рамката и крилото на вратата;
  • създаване на бариера от прах и чужди миризми;
  • осигуряване на топлинна и шумозащита на помещението;
  • придавайки на вратата най-добрите амортисьорни свойства;

Освен това някои видове уплътнения за дървени врати имат противопожарна функция. Изработени са от огнеупорни материали, които при запалване не поддържат горенето и ви позволяват да избегнете дим в помещението.