Интериорни врати за панелни жилища

Алуминиева интериорна врата със стъкло

Без особено значение е, дали се отнася за личен апартамент или къща за живеене, за офис или за административна сграда – всички те имат нужда от врати. Преди около двайсетина години, масовата практика беше да се поставят дървени врати. Те служеха за интериорни врати, както за жилищните домове, така и за офис сградите. В днешно време обаче, вече съществува голям избор на модели и варианти, на които да се спрете сред различните видове интериорни врати.

Алуминиеви врати в интериора

Съвременното звучене за обзавеждане на интериора, касаещо вратите е все по-обширно. При избора на вътрешните врати имате привилегията да поставите най-практичните и предпочитани от Вас – било то от алуминий, дърво или стъкло. Всичко зависи най-вече от честотата на ползване на вратата. Поради тази причина алуминиевите врати се предпочитат за поставянето в административни сгради. Причина е, че те са по-издръжливи от вратите направени от друг материал. Също така, подлежат на по-сериозна ежедневна и честа експлоатация, в допълнение отбелязваме, че и лесно се почистват. Въпреки това, за дома много по-подходящи са друг тип врати, които изгледат по-добре и създават повече уют.

Дървени врати в интериора

Ако имате нужда от малко повече уединение, можете да се ориентирате към дървените интериорни врати. Те са за предпочитане в този случай, тъй като не позволяват да се вижда какво има зад вратата и дават сигурност и спокойствие на хората, които се намират вътре. Желаете ли да се изолирате от чуждия шум, набавете си информация за вида на дървото, дебелината му и начина на изработка на крилото. Дървените врати предлагат голям избор на цветове и гами, но разбира се, предлагат се и декорирани или изработени с различно покритие, което сериозно увеличава разнообразието и в същото време се получава един още по-впечатляващ външен вид, както и много добър шумоизолатор.

Стъклени врати в интериора

Интериорните врати от стъкло имат своите отлични предимства. Те притежават  своята шумо и топлоизолация, колкото и чудно да звучи. Завидно качество при тях е, способността им да придава простор на помещенията. Техните дизайнерски решения са толкова зашеметяващи! Тук не сте ограничени, а можете да създадете своя отпечатък, чрез любим принт върху вратата, изцяло по Ваше усмотрение. Стъклото може да е и матово, даващо по-голяма уединеност в стаята.

Не отлагайте промяната в дома си! Започнете своя отлаган ремонт и го завършете с нови, красиви вътрешни врати!