Интериорни врати за панелни жилища

Независимо за какво помещение става въпрос – личен апартамент или къща за живеене, за офис или за административна сграда – всички те имат нужда от врати. Преди около двайсетина години, масовата практика беше да се поставят дървени врати. Те служеха за интериорни врати както за жилищните домове, така и за офис сградите. В днешно време обаче, вече съществува голям избор на модели и варианти, на които да се спрем.

Алуминиеви интериорни врати

Съвременните интериорни врати за панелни жилища могат да бъдат от стъкло, дърво алуминий или друг материал. Всичко зависи най-вече от честотата на ползване на вратата. Поради тази причина алуминиевите врати се предпочитат за поставянето в административни сгради. Причина е че те са по-здрави от вратите, направени от друг материал. Също така подлежат на по-сериозна ежедневна и честа експлоатация, а също така и лесно се почистват. Въпреки това, за дома много по-подходящи са друг тип врати, които изгледат по-добре и създават повече уют.

Дървени интериорни врати

Другият вид врати, дървените, се предпочитат за места, в които се налага да има по-голямо уединение. Те са за предпочитане в този случай, тъй като не позволяват да се вижда какво има зад вратата и дават сигурност и спокойствие на хората, които се намират вътре. Също така, дървените врати могат да бъдат много добър изолатор на шума, а степента на изолация зависи от вида на използваното дърво за направата им. Дървените врати предлагат голям избор на цветове и гами, но не само това – те могат да бъдат декорирани или изработени с различно покритие, което сериозно увеличава разнообразието и в същото време се получава един още по-впечатляващ външен вид, както и много добър шумоизолатор.

Стъклени интериорни врати

Стъклените врати също са подходящи. Те притежават добра шумо и топлоизолация, а с тяхна помощ се създава илюзия за по-голямо пространство. Освен всичко това, стъклените врати предлагат възможност да се направят с различни декорации, както и самото стъкло, в зависимост от желанието на клиентите, може да бъде прозрачно или матово.