Блиндирани врати за дома

Отърви се от старата Входна врата веднъж и завинаги!

Кой обича да бъде заобиколен от стари и амортизирани вещи около себе си, в това число включително и най-важното в нашия дом, а именно входната врата. Когато забележите повехналата и с нарушена повърхност врата, едва ли с влизането в дома Ви изникват позитивни мисли и емоции. Особено, когато става дума за „охраната“ на Вашето жилище, което Ви пази от външния свят. Важно е да се чувствате сигурни и защитени, а освен това входната врата трябва […]

Реновиране на интериорни врати

Как да реновираме старите интериорни врати?

Домът Ви се нуждае от обновление и искате да имате уникални интериорна врата по Ваш дизайн? Не желаете да си купувате нови врати, защото старата Ви врата е от масив и е запазена и качествена, а в днешно време вратите от масив са много скъпи? Скучно Ви е, имате много свободно време и си търсите ново хоби? Тогава защо не реновирате старите интериорни врати? Така ще можете да угодите на прищевките на жена си и […]

Интериорни врати - стандартни и нестандартни

Стандартни и нестандартни врати – къде е разликата?

Стандартите от едно време за къщи и апартаменти вече рядко се прилагат и доста строителни фирми изграждат сгради с типичен строеж и разположение, при което предлагането на стандартни врати е масово приложимо. Има обаче и строители, които са склонни да удовлетворят нестандартните желания по индивидуален проект, за да се превърне Вашият дом с оригинален интериор и визия. Приоритетите на собствениците на жилища са се променили сравнение с отпреди 30 години, когато самата възможност за получаване […]

Детски интериорни врати с герои

Детска врата с герои – шанс за повече усмивки

Детската стая има много функционалности. Тя е едновременно спалня, място за игри и учебна площ. По този начин детето получава свободата да разполага със свое собствено пространство, но и се научава на отговорност – да го поддържа в спретнат вид. Преди да предоставим тази възможност на децата си, трябва да изберем в какъв стил да е интериорът на стаята, както и на интериорната врата, за да се радва напълно на своето лично пространство. Любимите цветове […]

По-светъл дом - съвети за врати и прозорци

Поддържайте Вашия дом светъл през зимния сезон

Сега, когато дните стават по-кратки, по-мрачни и по-студени, всеки в града неизбежно ще прекарва повече време на закрито. През студения сезон Вашият дом става оазис на топлина и комфорт. Но не е достатъчно само да е топло, нужно е също така да осигурим дневна светлина в нашия дом. Недостатъчното излагане на дневна светлина през студените месеци може да остави в много хора чувството за умореност и дори депресираност. Изследванията показват, че липсата на слънчева светлина […]

Входни врати - наши партньори за дълго

Входни врати – Наши партньори за дълго

Входните врати са онази част от домът ни, която разделя нашия вътрешен свят, пространството на най-близките ни хора, с външния свят, който не винаги е добронамерен. Затова бъдете внимателни като избирате Вашите входни врати. Ако интериорните врати са един лукс, то входните трябва да са преди всичко сигурни и качествени. За стандарт на дебелина на крило при блиндираните врати се счита 7 см. Врати с такава дебелина на крилото са надеждни, страхотен вариант за топло [...]
interiorni vrati

Интериорните врати и пространството в дома

Замисляли ли сте се, че интериорните врати, подбрани внимателно могат да помогнат жилището Ви да изглежда по-голямо? Планирали сте да се занимавате с подновяване на дома ви, но замисляли ли сте се, че вътрешните врати имат значение за лика на дома? Като в допълнение подбрани внимателно те могат да окажат такова въздействие на жилището, че то да се промени до неузнаваемост.

Нека започнем от подбора на цвят. Желателно е вашите интериорни врати да са в по-светли дървесни нюанси или бели, защото те са удачни за всякакъв тип интериор. Разбира се огромно значение има и светлината в помещенията, където ще се монтират вратите, защото тя често се поглъща от стените и отразява от вратите.

Вратата е от голямо значение за визуалното разширяване на помещението, но за това е много важно нейното място. Трябва доста да помислите преди да решите да променяте интериора, за да не се постигне нежелан обратен ефект. Напълно е възможно с недобре подбрани интериорни врати да се постигне обратното впечатление за намаляване на пространството.

Съществуват някои фактори, които са от голямо значение, когато избирате интериорна врата.

Това са цена, стойността на монтажа, вида на самата врата, както и материала, от който е изработена. Според фън шуй е прието, че е по-добре вратата да се отваря навътре към стаята. По този начин според източната философия се показва гостоприемството на стопанина на дома. Сега е ред да изберем от кои страни на вратата ще бъдат дръжката и пантите. Като това е най-добре да се съобрази и с наличното пространство, както и с интериора на самата стая.

Когато решавате какъв вид да има интериора на бъдещото Ви жилище или решите, че е време за ремонт е хубаво да помислите как да получите най-доброто от подредбата на интериорните врати на стаите и светлината. Хубаво е да обърнете внимание на това, че вътрешните врати няма да са основно преграда между стаите, но и стилна част от вашия интериор, който при добър подбор и местоположението ще създаде визуално уголемяване на самите помещения.

interiorni vrati

Интериорни врати според дома

За да се създаде комфорт и уют в един дом не са необходими много средства, а по-скоро трезва мисъл и точна визия за крайния резултат. От голямо значение е да синхронизирате цветово основните елементи на домът, а именно подът, прозорците, вратите и мебелите.

Ето няколко съвета, които ще Ви помогнат да си изберете подходяща визия за Вашия дом, според това в какви размери е помещението и кой стил е Вашият.

Ако сте модерни хора с абстрактно мислене, обичащи движението и пътуванията и същевременно искате луксозен и свеж дом заложете на контрастните цветове. Като стените са в наситен нюанс, а подът – контрастно семпъл. Подходящи за такъв тип помещения са немските интериорни врати Граде. Те се предлагат с богат цветови избор на крила, дръжки и мотиви и ще създадат безупречна завършеност, лукс и уют. Вътрешните врати от серия Gradde са стилно решение и се изработват по високо екологични изисквания. Те внасят доза аристократичност и немска прецизност. Ако заложите на контрастни стени изберете интериорни врати от серия Граде.

Ако домът Ви е убежище на артистичната Ви душа, която иска простота и уединение, то стилът на домът, който Ви приляга е ,,въздух, топлина, лекота. Тук всички стени, тавани и подове са в един общ светъл нюанс, като спрямо мебелите всичко е опростено. Детайлите свързани с обзавеждането (статуетки, картини, скулптори) са типични за всеки артист и могат да изпъкнат. За такъв тип дом вратите, които биха паснали са интериорни врати от серия Стандарт. Тази серия е фина и стои леко. Тя не претендира за надмощие и точно в това е нейния чар, като същевременно е интересна и със страхотни предложения. Със стъкло или фрезовка тези модели са елегантно решение за всички приемащи домът си като своя крепост, бягство към себе си.

Ако сте ентусиасти, които обичат различното, широките пространства и светлината и Вашия стил е ,,Близко до природата,, то вашите интериорни врати са от серия Гама. Именно тази красива чешка серия предлага цветове като бреза например.

Надяваме се да сме Ви били полезни. Ако сте познали себе си в някои от горепосочените клиенти и сте взели решение за бъдещата визия на домът Ви, заповядайте във Врати Експерт. Там ще поговорим и ще изберем най-доброто решение за Вас.

blindirana vhodna vrata model 403

Входните и интериорните врати – как да ги съчетаем с интериора на жилището

В последно време тенденциите в съчетаването на интериорните решения за нашия дом са експлозия от цветове, текстури и дори цели епохи. Има толкова много варианти за обзавеждането и съчетаването му, че потребителят определено може да бъде затруднен. Комбинирането, така че жилището да има свой почерк и уникалност не е лека задача.

Много важен детайл е и съчетаването на интериорните врати – на пазара се предлагат много различни модели и цветове. Трябва да помислим как да ги съгласуваме с цялостната линия на дома ни. Компонентите, които могат да се съобразят с вратите са: цветовете на мазилката, нейният релеф, мебелите или дограмата в помещенията.

Съчетание на блиндираната входна врата и вътрешните врати с интериора – ето и няколко идеи, които можем да следваме, за наше улеснение:

Ако стените ни са тъмни – много добре биха се съчетали с бели интериорни врати, които ще изпъкнат или на светли стени – съответно с тъмни врати. Много приятна комбинация за сив интериор са врати в топли цветове – орех, златен дъб или венге. Напоследък много нашумял е скандинавският тип интериор – изцяло бял цвят, като тук вариантите са два – да поставим врати венге, което ще създаде контраст или да продължим линията на белите тонове и да завършим това усещане за простор. Ако сме съчетали доста различни цветове в стаите, е добре да се спрем на семпъл модел с по-малко орнаменти и класически обков. Ако вътрешните врати са в общо помещение с блиндираната врата може да помислим за съчетание между тях.

Метална входна врата с цвят тъмен орех и интериорни врати с цвят венге. Много интересен вариант е да съчетаем интериорните ни врати по следния начин – за хол и дневна да поставим модел с орнаментно стъкло, а за спалните и санитарните помещения врати с фрезовани елементи със същия мотив.

Който и от вариантите да изберем, най-важното нещо е да чувстваме уют в нашия дом!

interiordoor 1

Десет причини да изберем по-висок клас интериорна врата, отколкото такава на по-ниска цена

Както при всеки един продукт, така и при вратите, по-високата цена означава използване на по-скъпи материали за изработка, което пък ни гарантира качество. От друга страна, покупката на по-евтин продукт, не винаги ни спестява пари, а напротив, тя бива обвързана, или поне в повечето случай, с по-нататъшни разходи.

Защо е да изберем интериорна врата от по-висок клас пред тази на по-ниска цена?

  1. По-високият клас врати биват изработени от ХДФ материал. Това е подобрението на МДФ и представлява плоскости от фибри с висока плътност. ХДФ е по-устойчив и много издръжлив материал.
  2. Пълнежът на крилото е важна характеристика, която също говори колко високо е качеството на дадена интериорната врата. Препоръчителен вариант е крилото да е с рамка от масив и ХДФ оребрение.
  3. За да бъде устойчива на надраскване е добре покритието на вратата да е от полипропиленов ламинат.
  4. Четвъртата причина поради, която е по-добре да се сдобиете с по-скъпа врата е секретната брава. Така ще бъдете по-малко обезпокоявани от останалите членове на семейството.
  5. За още по-голямо удобство, може да закупите врати с нощно заключване, познато още като върток.
  6. Интериорните врати от висок клас са с дебелина на крилото поне 5см.
  7. Удобството в това да инвестирате малко повече е и в регулируемите каси. Те обхващат зид от 7см до 56см и са с прави плаващи первази за от двете страни на зида.
  8. Вратите от по-високия клас са с матирано остъкление, което пропуска достатъчно светлина, но няма пряка видимост към съседната стая.
  9. Стъклото, също така, е цяло за по-лесна смяна при необходимост.
  10. Интериорните врати с доказано качество притежават и елегантна иноксова дръжка тип розетка.

Затова, не се чудете, а по-добре инвестирайте в дългосрочна покупка, тъй като рискувате Вашите врати да се износят много по-бързо. Още интересна информация може да прочетете в предишната ни статия: Как да изберем стилни и функционални врати тип щора?


Post navigation