Как да почистите вратата

Вратата е част от помещението. Вратите, които изглеждат много стилни в декоративно отношение, са много прашни поради праха върху покритието и имат пръстови отпечатъци. Особено, ако цветът на вратата е бял, мръсотията и пръстовите отпечатъци стават по-очевидни. Затова вратите трябва да бъдат изтривани на редовни интервали. Много е важно да използвате почистващ препарат, според вида на вратата, когато я почиствате.

Почистване на врати по видове

A Guide To Updating Your Doors And Hardware

Почистване на лакирана врата:

Трябва да се внимава много при почистването на такива врати, защото лакираните врати могат да се повредят веднага. Топла вода се налива в съд. В него се прецежда малко почистващо средство за дърво, след което вратата се избърсва с микрофибърна кърпа и накрая се изсушава. Оцетът може да се предпочете, вместо препарат за почистване на дърво. По същия начин вратата се избърсва с оцет и се изсушава.

Почистване на дървената врата:

Правилният начин да избършете дървена врата е да използвате, отговарящ препарат за почистване. Определено количество от препарата се поставя в съд с вода. След това кърпата се навлажнява и вратата се избърсва добре, а накрая се изсушава с помощта на суха кърпа. Оцет и препарат от типа “веро” също могат да се използват успешно.Човек почистваш врата

Почистване на американската врата:

Почистването на американската врата с общи почистващи препарати може да повреди вратата. Продукти като cif и белина не трябва да се използват при почистване на американската врата. Напълва се кофа с вода. В него се настъргва бял сапун, след това кърпата се навлажнява с тази вода и се избърсва вратата, след това се приготвя чиста вода и вратата се изплаква с намокрената кърпа. Накрая повърхността се подсушава старателно.

Почистване на стоманената врата:

Едната страна на стоманените врати се замърсява, защото е потънала навън. Химическите продукти не трябва да се използват за почистване на праха, образуван по нея. При избърсването  се отстранява само прах с помощта на мокра кърпа, след което вратата се изсушава напълно със суха кърпа и се избърсва.