Как да почистите вратата

Вратата е част от стаята. Вратите, които изглеждат много стилни в декоративно отношение, са много прашни поради праха на щита и имат пръстови отпечатъци. Особено, ако цветът на вратата е бял, мръсотията и пръстовите отпечатъци стават по-очевидни. Затова вратите трябва да бъдат изтривани на редовни интервали. Много е важно да използвате почистващ препарат според вида на вратата, когато почиствате вратата.

Почистване на врати по видове

A Guide To Updating Your Doors And Hardware

Почистване на лаковата врата:

Трябва да се внимава много при почистването на лаковата врата, защото лакираните врати могат да се повредят веднага. Топла вода се излива в кофа за почистване на вратата с лак. В него се прецежда малко почистващо средство за дърва, след което вратата се избърсва с микрофибърна кърпа и накрая се изсушава. Оцетът може да се предпочита вместо препарат за почистване на дърва. По същия начин вратата се избърсва с оцет и се изсушава.

Почистване на дървената врата:

Правилният начин да избършете дървената врата е да използвате дървения препарат за почистване. Определено количество препарат за почистване на дърва се поставя в кофа с вода. След това кърпата се навлажнява с тази вода и вратата се избърсва добре и накрая се изсушава с помощта на суха кърпа. Оцет и сапун за чинии също могат да се предпочитат, а вратата се почиства.

Почистване на американската врата:

Почистването на американската врата с общи почистващи препарати може да повреди вратата. Продукти като cif и белина не трябва да се използват при почистване на американската врата. Напълва се кофа с вода. В него се настъргва бял сапун, след това кърпата се навлажнява с тази вода и се избърсва вратата, след това се приготвя чиста вода и вратата се изплаква с намокрената кърпа. Накрая вратата се изсушава старателно.

Почистване на стоманената врата:

Едната страна на стоманените врати се замърсява, защото е потънала навън. Химическите продукти не трябва да се използват за почистване на праха, образуван на вратата. При избърсване на стоманената врата се отстранява само прах с помощта на мокра кърпа, след което вратата се изсушава напълно със суха кърпа и се избърсва.