Поддържайте Вашия дом светъл през зимния сезон

Сега, когато дните стават по-кратки, по-мрачни и по-студени, всеки в града неизбежно ще прекарва повече време на закрито. През студения сезон Вашият дом става оазис на топлина и комфорт. Но не е достатъчно само да е топло, нужно е също така да осигурим дневна светлина в нашия дом.

Недостатъчното излагане на дневна светлина през студените месеци може да остави в много хора чувството за умореност и дори депресираност. Изследванията показват, че липсата на слънчева светлина може също така да окаже негативно въздействие върху кръвното налягане, имунните функции и дори да повиши риска от диабет и затлъстяване. Но малко повече слънчева светлина през зимата може да повлияе благоприятно на Вашето здраве и настроение.

И така, какво можете да направите, за да оставяте повече дневна светлина в дома си?

Премахнете мрежите от прозорците и вратите

Преди да обсъдим как да премахнем мрежите от Вашите врати и прозорци, искаме само да посочим, че е важно да имате предвид безопасността! Уверете се, че прозорците са затворени, ако отидете далеч, за да ги почистите, уверете се, че прозорците са затворени, така че нищо да не излиза.

Мрежите на прозорците и стъклените врати могат да държат зимната дневна светлина да достигне адекватно до стаите в къщата Ви. Тъй като околните екрани не са необходими през студените месеци, помислете дали да ги премахнете за сезона. Може да се изненадате да откриете колко по-светли ще станат стаите Ви. Премахването на мрежите през зимните месеци също ще намали образуването на конденз върху стъклената повърхност.

Gradde Simpel Verade

Изчистете Вашите прозорците и врати

Направете си сами и на Вашите прозорци и интериорни врати услуга: почиствайте ги редовно! Почистването им ще подобри ефективността им при отдаване на дневна светлина в стаите на Вашия дом. Мръсните прозорци и врати не само допринасят за мрачна атмосфера, но и могат да намалят енергийната ефективност на Вашия дом, тъй като мръсотията и остатъците могат да повредят уплътнението и да доведат до изтичане на въздух.

Не почиствайте стъкло или готови повърхности с груби материали или груби почистващи препарати. Използвайте мек сапун или оцет и мека, неабразивна кърпа.

Ако установите, че дори и след почистване стъклото все още изглежда мръсно или все още се появява неясно или изкривено, това вероятно означава, че качеството на стъклото е понижено и прозорецът трябва да бъде заменен.