Няколко причини да сменя старите интериорни врати

Причина №1

Ако Вашите интериорни врати са започнали да изгниват, което е най-често срещаната причина за подмяната. Старите врати, които са поставяли в апартаментите са били дървени. Масивно дърво, но въпреки всичко – НЕ е вечно. „Тогавашните” врати са били допълнително лакирани или боядисвани, което естествено само по себе си води до олющване и отлепяне след време.

Причина №2

Ако вратите са много стари, много възможно е да започнат да скърцат. Било от пантите, дръжката, като цяло от обкова. Все пак обковът е метален (поне моделите от преди 20 години) и е нормално, ако не е поддържан и смазван да се износи. Не трябва да се забравя, че това е нещо, което се използва (отваря и затваря) ежедневно по няколко пъти и е необходимо да се грижим за него.

Причина №3

Решили сте да обновите, ремонтирате или само освежите Вашето жилище. С идването на лятото искате да измажете стените в по-светъл цвят, ново обзавеждане в кухнята или някоя нова мебел. Всичко това звучи много добре, докато не трябва да се съчетае със старите врати, които отлагате да смените, откакто се помните. Врати, които вече не подхождат на нищо.

Причина №4

Направили сте някаква корекция на стаите, преустройка или пък сливане на стаи. По начина, по който сте преустановили стаите вече не е удачно вратата да се отваря, както досега. Това също е причина да се смени вратата. Новите модели се предлагат с четири посоки на отваряне и вече ще имате възможност да изберете най-добрата алтернатива за Вас и Вашия дом.

Причина №5

Удачен момент да смените интериорните врати е тогава, когато сменяте Вашата входна врата. Добър вариант (и много често срещан), за да „напаснете” цветовете така, че те да си подхождат. Било то в същия цвят, подобен или тотално противоположен, за да подчертаете входната.

Силно се надяваме да сме Ви били полезни.