Способи и техники за обновяване на старите врати и прозорци

Старите Ви врати са Ви омръзнали, а може би и прозорците, но нямате възможност за закупуването на нови, то тогава прочетете следващите редове и може да намерите добро решение измежду нашите идейни предложения.

  1. Боядисване – о да, това старомодно и досадно боядисване. Не го отхвърляйте веднага с лека ръка. А защо да не го пречупим през призмата на съвремието и да съчетаем по-дръзки цветове и форми. Облепете в произволни фигури – квадрати, правоъгълници, триъгълници – каквото Ви е на душа. Оцветете в различни цветове и „Воала” – имате нова интериорна врата.
  2. Фолио за стъкла и врати – На пазара има толкова много видове фолиа – било то мебелни или за стъкло. Релефни, цветни, с дървесни мотиви. Изберете си това, което Ви харесва и дерзайте – дали ще облепите цялото пространство или ще изрежете различни фигури е въпрос на избор.

Съвети за по-лесно и прецизно поставяне на фолио

При всички видове фолиа е задължително повърхностите да са добре почистени предварително и без прах – за по-добро покритие и издръжливост на фолиото.

При поставяне на фолио върху стъкло, дори да използвате такова, което е самозалепващо ще Ви е по-лесно, ако предварително напръскате стъклото с вода. Така дори да сте залепили фолиото накриво много по-лесно ще го наместите. А сега вземете стара кредитна карта и избутайте всички балончета и вода навън – от средата към краищата.

Забележка:  Имайте в предвид, че наличието на грапавини ще се отрази на поставянето на фолиото, така че ако има такива е по-добре да загладите повърхността предварително.

Като говорим за различни видове фолиа, то не можем да пропуснем и стикерите за врати и прозорци. А защо не изберете някоя Ваша снимка или любим принт, отбийте се в близкото фото или печатница и ги помолете да го разпечатат. Така ще имате неповторима и уникална врата. Качеството на снимката е изключително важно в тази ситуация.

  1. Рисуване и декупаж – ако сте творческа личност и това Ви доставя удоволствие, защо да не изрисувате вратата или прозореца си.
  1. Покриване с различни материали: Идейно също така е използването на парчета ламинат, които са Ви останали след ремонта или пък PVC ламперия, а защо не и дървена такава.

Покриване на старата врата с ламинат

  1. Състаряване и лакиранеАко имате врати от естествено дърво може да им придадете неповторима визия с помощта на горелка. Изчистете вратите от стария лак или боя. Ако има такива, хванете горелката в ръка и се насладете на резултата.

Техниката може да се използва и за дюшеме и всякакъв вид мебели от естествено дърво.

Да, страхотни идеи, но какво да правим с детската стая, когато младият член от семейството се съпротивлява. Ако нищо дотук не допада на Вашето дете, имаме и други предложения.

Всички знаем, че особено в тийнейджърска възраст децата държат на самостоятелността и поставят какви ли не табелки на вратата си: „Стоп”, „Влизането забранено”, „Моля, не безпокойте” и какво ли още не. Защо да се изнервяте – просто ги оставете, така ще имат още по-неповторим вид. А защо пък да не им позволите, приятелите им да им оставят автограф и послание на вратата им – толкова много печелите – неповторима врата, щастливо дете, страхотен спомен напред в годините, както за Вас, така и за детето Ви.

Надяваме се да сме Ви заредили с нови идеи и много положителни емоции по време на тяхното изпълнение. Бъдете щастливи и креативни.