Различни интериорни врати

Интериорните врати със сърцевина от MDF/HDF много добре имитират традиционни масивни врати и са много по-достъпни. Има интериорни врати с пълнеж от ПДЧ , те са относително твърди и издръжливи.

Кухи вътрешни врати

Най-леките и достъпни врати (но не най-издръжливите и практични по отношение на топло и звукоизолация) са тези, които са без пълнеж между плоскостите.

Този тип врати предават шум и устойчивостта на тези врати на механично напрежение е оскъдна. Интериорните врати с кухи сърцевини обаче са идеалното решение при малък бюджет за ремонт, ако за вас не е от съществено значение те да пропускат целия шум от една стая в другата.

Интериорни стъклени врати

Изключително популярни в офис сгради, тези модели врати от стъкло все повече се срещат в домовете. Тяхната прозрачност е основната причина, поради която собствениците на малки апартаменти ги избират, например, за да отделят кухнята от хола в привидно отворено и много светло пространство.

Можете да изберете стъклени врати функциониращи като плъзгащи в зависимост от наличното пространство. Те са изработени от прозрачно, пясъкоструйно или сатенено покритие на защитно стъкло и предлагат добра устойчивост дори в среда с висока влажност.

Стъклени интериорни врати във офис

Ето и други предимства на стъклените интериорни врати

  • придават шикозен и изтънчен вид на всяка стая;
  • пропускайте светлина и визуално увеличавайте пространството;
  • плъзгащите се стъклени интериорни врати са перфектния начин за ограничаване на различни части на къщата, без да заемат допълнително място, когато ги отворите.

Ако изберете врати от такъв вид, имайте едно на ум, че ще се наложи да прибавите няколко допълнителни минути към времето, прекарано в почистване. На стъклото се виждат следи и ако имате желание да се насладите на ефирната гледка на къщата, трябва да сте уверени, че повърхността на вратите винаги изглежда безупречно.

Дървени врати със стъклени панели

Вратите от този типаж са идеални за ретро, ​​винтидж, класически или традиционен декор. Вратите със стъклени панели в различни модели играят декоративна роля и придават на дома допълнителен чар.