Цветна Дъга при интериорните врати

Запитвали ли сте се кой е най-подходящият цвят за новите Ви интериорни врати? Има ли изобщо правилен отговор на този въпрос? По-скоро не! Няма такова понятие като подходящ цвят или модел, всичко е относително и индивидуално. Всеки от нас сам трябва да избере и прецени, освен ако не се е обърнал към професионалното мнение на някой дизайнер, кое ще е най-подходящо за него спрямо неговия интериор на дома  или офиса му спрямо неговия вкус, спрямо неговото желание или настроение. Желаем да Ви помогнем при избора на нови интериорни врати, а именно да Ви изкажем нашата гледна точка по темата.

Светла гама

Бяло, бежово, слонова кост, перла, светло сиво и доста други производни цветове, които в комбинация с изчистени наситени бели или в контраст с черни или тъмно сиви стени биха били един изключително правилен избор, доколкото изборът може да бъде правилен. Цветовете, които изброихме по-горе, смело можем да заявим, че ако желаете простор, спокойствие и изисканост, то в такъв случай без съмнение трябва да заложите на светла гама, определено е подходяща за Вашите интериорни врати.

Тъмна гама

Венге, графит, сив кестен, златен дъб или орех, както и богата гама техни производни в комбинация със светли стени. А защо не и с ярки или в съчетание с мебели или с детайли от цялостния интериор също биха могли да бъдат правилен избор. Единствено Ви съветваме, ако сте се ориентирали към тъмна гама за Вашите нови интериорни врати е да не забравяте, че домът е нашето убежище. Наше местенце, на което трябва да се чувстваме спокойно и уютно. Понякога спокойствието и уютът идва именно от предметите, които ни заобикалят, не само от нашето настроение или нагласа.

Цветна гама

Жълто, оранжево, червено, синьо или зелено не са между стандартните цветове за интериорни врати, които сме свикнали да виждаме. Но там идва и въпросът кое всъщност е стандартът и защо ние трябва да вървим по стандарти. За щастие за по-смелите авантюристи има палета RAL и NCS с богата цветова гама. По-ярките цветове са  по-нетрадиционни като избор, но не са никак за подценяване. Помислете си какво по-хубаво от ярко слънце, чиито лъчи топлят и носят свежо и топло настроение. Ами да, ярко жълти врати биха могли да Ви донесат слънчево и топло настроение във Вашия дом или офис, дори и в студените зимни дни и нощи.

След тази статия може би вече и Вие не сте традиционалисти или пък сте класици. За  Вас правилният избор остава бяло или черно, а защо не двете в комбинация. Тези два цвята са толкова различни по отделно, а всъщност невероятни в комбинация помежду си!