Нека изберем подходящ цвят за своите интериорни врати

Основната цел на интериорните врати е ограничаване на пространството. Те осигуряват стабилна преграда срещу миризми, шум и течение.

Друга положителна страна е тяхното влияние върху интериора, правилно подбраният модел ще го направи хомогенен и ще създаде комфорт в стаята, ще повлияе благоприятно на настроението. Според дизайнерите цветът на вратите също е изключително важен, както и материалът на производство или дизайн. Визуалното възприятие на стаята и създаването на комфортна атмосфера пряко зависят от нея.

Как да изберем цветовата гама на интериорните врати?

Името на нюансите на крилото на вратата се определя не от материала, от който е направено, а чрез определяне на цветова гама. Често се срещат естествени нюанси на дървесни видове, а именно: (ясен, венге, дъб, бук, орех, елша или слонова кост).

Преди да изберете цвета на интериорните врати, трябва да разрешите няколко важни въпроса.

  • Определяне на сянката на помещението, преобладаваща в интериора.
  • Научаване на цветовата гама на подови настилки и мебели.
  • Разграничаване на подбора на дизайна в две опции (за цялостния дизайн на апартамента или отделно към дизайна на всяка стая).
gama 205 p breza

Всъщност няма единен принцип за избор на цветова гама за крило на вратата. Решението се взема независимо, въз основа на личните предпочитания. Ако целта е комбинация от интериорни елементи, най-добре е да се вслушате в препоръките на дизайнерите относно избора на конкретен тон.

Много по-лесно е да изберете правилния модел, ако се ръководите от следните правила.

  • Съчетаване на цветове с нотка на подови настилки.
  • Външния вид и текстурата на мебелите.
  • Близост до цветовата гама на декорацията на стените.
  • Комбинацията от цвета на пода с цвета на интериорните врати

Има няколко варианта за съответствие на цветовите решения, благодарение на които вратите се сливат в цялостния дизайн или обратно, изпъкват. Интериорните врати са доста ефектни на цвят, като се различават с няколко тона от пода. С по-светлите нюанси на пода, слонова кост или естествено дърво (пепел, бук, орех) са перфектно комбинирани, в дизайна на които са поставени стъклени или бамбукови елементи. Но няма единни правила, по които да се ръководите при избора на дизайн за своя дом, всеки може да подбере и съчетае своите интериорни врати според собствения си вкус.

Когато сянката на пода е различна в различните стаи, са подходящи двуцветни врати, чието платно има различни нюанси в зависимост от страната на инсталацията. Такива врати идеално ще съчетаят цвета на пода и вратите в интериора на отделените от тях стаи.