Нека изберем подходящ цвят за своите интериорни врати

Основната цел на интериорните врати е ограничаване на пространството. Те осигуряват стабилна преграда срещу лоши миризми, неприятен шум и въздушни течения.

Положителният им принос е и в полза на интериора. Избраните правилно модели, създават благоприятен външен вид на помещенията, когато са успешно комбинирани цветово. Според специалистите в областта, вратите и техните цветове са изключително важни, както и материалът им на производство или дизайн. Цялостното възприятие на пространствата е в пряка зависимост от интериорните врати

Интериорните врати – какви цветове да бъдат?

Понякога наименованията на вратите са идентични с тези на цветовете и нюансите, но нека това не Ви заблуждава. Много често естествените цветове доминират и носят следните имена – бук, слонова кост, ясен, венге и др. Препоръчително е да ги видите на живо, защото екраните, понякога правят цветовете да са по-ярки или по-бледи.

Преди да се впуснете в окончателен избор, първо трябва да разрешите няколко важни въпроса:

  • определяне на сянката на помещението, преобладаваща в интериора;
  • информираност за цветовата гама на подови настилки и мебели;
  • поглед над дизайна в два аспекта – цялостно на жилището и отделно на всяка стая;
gama 205 p breza

Всъщност няма единен принцип за избор на цветова гама за вратите в дома. Решението е индивидуално, предвид личните усещания. Ако целта е перфекционизъм в съчетаването на интериорните елементи, по-добре е да прибегнете до препоръките на дизайнери, които ще Ви насочат.

Не е трудно да изберете вътрешни врати, ако знаете някои основни изисквания:

  • цветове с лека нотка на подовите настилки;
  • внимание към мебелите, тяхната текстура и материал;
  • близост до цветовата гама на декорацията на стените;
  • комбинацията от цвета на пода с този на интериорните врати

Има редица възможности на цветовите решения, благодарение на които вратите се сливат в цялостния дизайн или обратно, изпъкват. Интериорните врати са много ефектни и забележими, като се различават тонално от пода. По-светлите нюанси на пода, перфектно се комбинират, в дизайна с поставени стъклени или бамбукови елементи.

Идеално решение при различна сянка на пода, са двуцветните врати. Те са с различен цвят и излъчване от всяка страна. Такива врати идеално ще се съчетаят в интериора на отделените от тях стаи.

Но няма единни указания, по които да се ръководите при избора на дизайн за своя дом. Всеки може да подбере и съчетае своите интериорни врати, водейки се от личния си стил.