5 начина да преобразувате вашата входна врата

  1. Боядисайте вратата и облицовката. Цветът на боята на входната врата е едно от първите забележими неща, които другите виждат, когато шофират до къщата ви. Помислете каква същност искате да предаде къщата ви. Например, жълта врата носи щастие и оптимизъм, а светлосиньото придава спокойствие. Какъв цвят ще изберете за входната врата, остава сами да решите.
  2. Сменете постелката. Сега е моментът да замените тази мръсна стара постелка. Въпреки че като цяло те са малки, никой не може да отрече важността или способността им да направят страхотно първо впечатление. За външна постелка на вратата помислете за такава, която е изработена от устойчиви на атмосферни влияния материали. Избягвайте гумата за зимните месеци, тъй като може да се напука.
  3. Добавете венец. Хубав начин да преобразувате входна врата е с венец. Венците създават приветствена покана в дома. Когато избирате венец, няколко неща, които трябва да имате предвид са размер, форма, цвят и изкуствен спрямо свеж. Общото правило за размера е да се покрие 50-75% от ширината на вратата. Що се отнася до избора на изкуствени и свежи цветни венци, помислете за дълголетието на венеца и вашия климат. Свежите венци са толкова красиви и може да добавят приветлив аромат за гостите на вратата. Въпреки това, свежият флорален венец има кратък период на живот при нашите високи температури. Пресните венци могат да бъдат отличен вариант за специален повод, като коледно парти или бебешко парти.
  4. Променете структурната и функционалната зона около входната врата. Тази стъпка може да се превърне в огромен проект или просто няколко малки актуализации. Следващата стъпка, която може да направите е – боядисване на къщата.
    Други актуализации на структурната зона могат да включват изливане на нов бетон или актуализиране на подовите плочки. Поправете малки пукнатини и козметични дефекти. Помислете за промяна на адресните номера и пощенските кутии, ако е подходящо.
  5.  Завършете с декоративни акценти. Накрая, след като всички основни елементи са завършени, добавете завършващия щрих към входа с добавяне на зеленина, цветя и декор.