Гланцови врати

Модерните магазини все по-често зареждат интериорни врати от различен материал, покритие и дизайн. Интериорните врати са важен детайл във всяко едно жилище. Много нашумяват напоследък вратите с гланцово покритие за това ще разгледаме по-подробно техните предимства и недостатъци съответно.

1. Предимства

Вратите от гланцово покритие все по-бързо навлизат на пазара. Вратите са стилни, елегантни и се набиват на око. Заради гланца светлината се отразява и играта с цветовете става много интересна. Най-голям интерес се наблюдава в цветовата гама бяло и черно, както и млечната гама.
Гладките повърхности на вратите съчетани с интересна фрезовка или гланцова лайсна допълнително засилват интереса на купувачите. Изчистени линии плюс орнаменти това е новото бъдеще на интериорните врати. Изработени от безкантово покритие, което дава допълнителна издръжливост ги прави така желани за купувача. Такъв тип врати са подходящи, както за къщи и апартаменти, така и за офис сгради.

– Богат избор

Според дизайна на жилището много лесно може да се намери интериорна врата, която да допълва цялостния проект на дома Ви. Предлагат се освен в класическите черно и бяло то и в по-смели цветове от тъмната гама и дори пастелната гама.

– Разходи

С навлизане на технологиите изработката на този тип врати става все по-лесно и достъпно дори за клиентите, които не могат да отделят голям бюджет за врати. Все пак трябва да отбележим, че цената се регулира и от това на кой производител са – какъв е материалът на плоскостите, от които е направена вратата, както и самото гланцово фолио.

– Хармония

Универсални са и много лесно се съчетават с останала мебел в жилището. Добре е, когато се избират подобен вид врати с гланц да се съобразят с подовата настилка, стените та дори и таванът. Ако пък сте по-екстравагантно настроени може да направите тотален контраст между вратите и стените.

– Поддръжка

Изключително лесни за поддръжка. Почистват се само с парцал и вода, но ако вече има по-упорити петна може да се използват и специални препарати като внимаваме да не са с прекалено голяма концентрация на спирт и алкохол.

– Живот на вратите

Изработени са от специални състави, които са по-трайни и дават по-дълъг живот на вратите. Самото обработване на гланцовите врати е предвидено така, че да са те устойчиви и на драскотини и дори на вдлъбнати.

– Безопасност

Гланцовите врати са много подходящи за помещения дори, в които влагата е в пъти повече, появата на мухъл е почти нищожна. Препоръчвани са за хора, които страдат от някаква алергия или такива с прекалено чувствителна кожа.

2. Недостатъци

– Нужда от честа поддръжка

Имат нужда често да се почистват, защото при светлите модели може да остават петна от мръсни пръсти, а при тъмната гама пък ще си личат много пръстовите отпечатъци и съответно и прахът полепнал по гланца.

– Избор

Ако изберете белия цвят и стените Ви са също бели или кремави ще се влеят и няма да има акцент. Вратите може да се изработят от изцяло дървен материал, като тук вече трябва да сме наясно, че една врата изработена изцяло от дървен материал е доста по-скъпа от тези изработени от МДФ.

Гланцовите врати привличат вниманието много по-лесно, защото от светлината падаща върху тях, те имат много ефектни преливания на цветовете върху плоскостите. Има и врати в прозрачен гланц. Прозрачният гланц се слага по-често на масивни дървени врати, които са достатъчно красиви и без да се боядисват с друга боя и за тях е достатъчно само да се мине с прозрачен гланц и да се запечата красивият вид на вратата.

Изборът от интериорни врати е огромен – какво Вие ще предпочетете, е въпрос на избор, ако все пак искате един по-стилен вид на жилището си защо не рискувате с врати от гланцово покритие?