Коя може да бъде най-ценната Ви инвестиция?

Когато става въпрос за пари, често считаме дома си, колите и бизнеса си за най-ценните инвестиции, но има и други неща, които са по-важни от гореспоменатите ценни инвестиции. Това е нашето семейство и неговата сигурност!

Когато инвестирате трудно спечелените си пари за сигурност, Вие защитавате всички гореспоменати важни неща. Не би било грешно да се твърди, че тази единствена инвестиция обезпечава всички други ценности.

Брави – сигурността за нашия дом

Монтирането на по-безопасни врати (блиндирани врати) и брави е приоритет за повечето собственици на жилища. Има брави с повишена сигурност, за които си струва усилията. Бравите с висока сигурност са значително по-ефективни за предотвратяване на взлом. Те не само сплашват натрапниците отдалеч, но имат безупречни вътрешни механизми. Те са еднакво ефективни за входни, задни и гаражни врати. Добре е да бъдете защитени, когато равнището на престъпността нараства високо.

Когато отидете да направите избор за брави за врати, има многобройни опции. Всички ключалки имат своите плюсове и минуси. Трябва да намерите тази, която най-добре отговаря на Вашите нужди и изисквания. Нека разгледаме някои основни черти на бравите с висока сигурност.

Материали за изработка на брави

Заключването трябва да служи за целта да Ви защити от натрапника. Когато се притеснявате за защита, наличието на няколко ключалки и пасивни шипове добре изпълнява целта. Издръжливостта и устойчивостта на бравата силно разчитат на металното съдържание на бравата. Качеството и количеството на метала влияят върху здравината на бравата. Различни силни метали се обединяват, за да се изгради надеждна брава. Вътрешните механизми са направени, чрез използване на месинг или от цинк. Стомана или неръждаема стомана се използва за направата на гърбицата, която всъщност е езикът, който стърчи от ключалката, закрепвайки я към рамката или стената.

Често срещан избор за външни обвивки са трайните сплави като стоманата. За тази цел се използват и месинг, никел или хром. Тежките архитектурни решения не само предпазват престъпниците, но и издържат на интензивното натоварване за по-дълго време. Те поддържат превъзходното ниво на висока сигурност, дори при ежедневно използване.

Пасивни шипове

Пасивните шипове също са много надежден метод за подсигуряване на входните врати. Те се поставят на крилото от страната на пантите, като ролята им е да влизат в касата, след като се затвори крилото. Поставени са статично и не се активират от заключващите механизми. Най-често се изработват от сплави и са сигурен и надежден метод за предотвратяване на взломяване.

Бъдете разумни, направете всичко необходимо, за да осигурите сигурност на дома и семейството си!