Идеални цветови варианти за интериорни врати

​Вратите – възможност и допълнение към интериора

Перфектният естетически вид се постига не само при декорацията, създадена чрез мебели и аксесоари, но и чрез интериорни архитектурни решения като покрития за под, таван и стени, прозорци и разбира се – врати! Tе, заедно, трябва да са съвместими с общия стил и дух на дома.

Обзавеждането на дома предполага планиране на цялостна концепция на декорацията, включвайки дори и цветовете на вратите. Въпреки, че може да изглеждат като допълнение, те създават възможности за различно излъчване на стаите и жилището. Именно, затова е препоръчително да съобразите тоновете на интериорните врати в дома си, така че да отговарят на Вашите цветове на декорация.

През годините, в дизайна се развиха нови естетически прозрения и производствени технологии, като декоративните характеристики на вратите също добиха нов облик. Днес предлагането е свързано с неограничени опции за модели на врати. Производителите на американски врати, двукрили френски модели, ретро модели от масивно дърво и индустриални модели врати със стоманени рамки, предлагат дизайни, подходящи за всеки стил на декорация. Въпреки различните модели, друг фактор, влияещ върху декоративния външен вид, са цветовите им варианти.

​В какви цветове трябва да са Вашите врати?

Светли или тъмни тонове?

Вратите можете да изберете в светли цветове, ако желаете да сте независими от правила и така да внесете свежест в стаите си, примерно с бели модели врати.
Избирайки цветове на интериорните врати, друг вариант са тъмните цветове или комбинация от светли и тъмни тонове заедно. Можете да направите перфектни декорации, когато цветовете на вратите са избрани, за да допринесат за интензивността на цвета на Вашата декорация.

Прозрачни, ненатрапчиви врати

Когато решавате цвета на интериорните врати, първо трябва да определите дизайнерската им роля. Ако искате врата, която осигурява лекота, но не изглежда едновременно обикновена, можете да погледнете към модели стъклени врати. Техните рамки и декорации съответстват на цвета на стените, а и създават по-просторен външен вид, особено в малки пространства.

Белотата винаги е елегантна

Белият цвят не е претенциозен, а напротив подхожда на всичко и е за хората, които не искат да рискуват. Чрез него неминуемо ще постигнете елегантност в интериора. Единственият минус на белите врати се оказва по-честото им почистване.

Впечатляващо червено

Ако обаче обичате по-смели цветове, червеното няма да Ви уплаши. Нека отбележим, че поразителните цветове на вратите също са в тенденция през последните години. Например, червената врата би била център върху, който се фокусира окото, без да има нужда от други наситени елементи, освен малки акценти в стаята в същия цвят.

Цветни врати, жълта и червенаЕксцентрично жълто

От топлите смели цветове, придаващи свеж ефект с асоциация за светлина и надежда се нарежда жълтият. Жълтите врати създават много приятна комбинация, особено с бели стени.

Дървесни тонове

Можем да определим светлите дървесни тонове като по-органичен вариант на жълтите тонове, които също са една от идеалните опции за врати. Дървесният светъл тон е ненатрапчив, но привлекателен и по-скоро допълва хармонично стаята. Тъмните дървесни врати от своя страна са уютни, стоят по-тежко и придават класическа атмосфера.

Модерно сиво

Модерният стил наложи сивото в дизайна.. Сивите врати също са много стилен и впечатляващ вариант, който не натоварва, а създава впечатление за изчистен дизайн.

Нюанси на синьото

От небесно синьо до индиго, от кралско синьо до циан, един от най-популярните цветове за декорация през последните години, разбира се, е синият с всичките си нюанси. Също така е много иновативна и стилна идея да използвате много различни тонове синьо, които можете да приложите с различна яркост. Тъмносините тонове притежават харизма, която би впечатлила любителите на пастелните тонове. Комбинират се с неутрални цветни стени и декорации.

И черно …

Разбира се, що се отнася до цветовете на вратите, цвят, който определено трябва да имате предвид, е черният. Черните интериорни врати създават много елегантна и изискана атмосфера, но с правилната декорация. Ако се страхувате, че черният цвят ще затрупа стаята и ще направи пространството да изглежда по-тясно, можете да изберете модели стъклени врати с черни рамки.