Как да съчетаете интериорните врати в дома си цветово и естетически

Всеки от нас рано или късно, ако има щастието да има свой собствен дом, идва моментът, в който се сблъсква с това да прави основен ремонт на жилището си. И след като е минала грубата част от ремонта идва време за интериора, а това е не лесна задача. В тази статия ще засегнем темата за вратите и как да подберете най-подходящите за Вашия интериор. Знаем на пазара има много производители, много видове цветове и материали. Когато става дума за избор на най-доброто ще трябва да се спрем на няколко основни момента.

1. Съчетанието на интериорни врати цветово и с какво друго в дома може да комбинираме?

Когато говорим за цвят, винаги първо като професионалисти питаме клиентите си с какво ще съчетават вратите. С цвят на паркета и подовата настилка? С цвета на външната врата? С цвета на дограмата? Или дори с някой друг основен елемент в дома, който е водещ, като стени, цвят на мебели и т.н. Така винаги лесно разбираме от какво се нуждаят нашите клиенти. Винаги можем да задоволим дори и най-капризните. Повечето пъти хората съчетават с цвят на паркета. Това е чудесно, но от опит виждаме хора, които винаги търсят еднакъв цвят на настилка и врати, което не винаги е най-правилно. За да изпъкне даден вид интериор от друг, той трябва да се отличава. Какво имаме предвид?

Ако сте избрали светъл цвят плочки или паркет винаги съветът ни е да заложите на тъмен цвят врати, за да има добър контраст и да се акцентира на отделните елементи като своя красота. Грешно е да търсите цвят на различни производители едно към едно, тоест паркетът няма как да е същият като вратите и обратното, дори няма нужда да са еднакви, защото рискувате да се слеят. Цветовете, на които винаги може да заложите и няма да сбъркате са белият цвят и тъмният цвят (Венге). Както на тъмна настилка, би отивала една изтънчена бяла или сива врата. Другият момент, в който няма да сбъркате никога е да заложите на естествените дървесни цветове, те биха отивали на всичко. Грешното също е да търсите винаги интериорни врати, същият цвят като входните, отново ще Ви бъде трудно да намерите едно към едно, търсете да си отиват визуално и да изглежда за вас красиво.

2. Изборът на модел интериорни врати

Когато говорим за модел имаме предвид, че всички интериорни врати могат да се предложат със стъкло или плътни, с профили или с фрезовка, с обли и овални форми или с прави геометрични форми. Съветваме клиентите да съчетават с формите в дома си. Ако елементите по мебелите в дома Ви са овални в различни феерични форми, бихме предложили врати с фрезовани по тях такива шарки, за да паснат максимално. От друга страна, ако сте заложили на строги квадратни и правоъгълни форми, може да се спрете на интериорни врати с такива форми и профили изобразени върху тях.

3. Избор на видове интериорни врати за различните помещения в дома

Работим с много клиенти, които са избрали производител и цвят, но не са избрали какви да бъдат вратите на отделните стаи. Нашата препоръка винаги е следната, за стаите като хол и кухня, предлагаме красиви врати с големи стъкла, за да може да влиза максимално светлина към коридорите, които в повечето случаи са тъмни помещения. За спални, гостни и санитарни помещения, предлагаме същите врати като цвят и модел, но без никакви прозорци, заради предназначението на помещенията, за които ще се поставят.
Така с тези три стъпки по-лесно бихте избрали своите нови интериорни врати за дома. По този лесен начин за избор на врати имаме стотици доволни клиенти. Очакваме и Вас, за да се уверите в това.

Може да видите и нашата статия как да съчетаем цвета на вратите си с тези на интериора си, за да разберете още подробности за подобряване на Вашия интериор.