„Направи си сам” Хелоуин декорации

Нямате нужда от вещерство, за да си изготвите украса за Вси Светии, нито трябва да похарчите много пари за тях! Тук сме събрали актуални домашни украси на врати за празника, набиращ популярност и у нас – Хелоуин. Те ще допринесат, входната Ви врата (или вратата на класната стая) да се превърнат в празнични и забавно плащещи. За всеки от нас годината беше тежка, прекарвайки повече време от всякога, у дома. Определено тези условия влияят за степента на настроението ни, затова сега, сме готови да избухнем с декор за Хелоуин. Дори ако плановете Ви за октомври не включват големи партита или пък децата Ви няма да искат бонбони от съседите, украсата все пак ще Ви инжектира призрачно настроение, за да бъде Вашият дом „най-страшният” в квартала.

Най-вероятно близките домакинства, вече са решили, какви ще са декорациите им свързани с празника, а какво по-хубаво от едно приятелско и съревнование, нали? От прекрасни творения и космати чудовища, до направо зловещи чудесии за Хелоуин, тук ще видите разнообразни идеи и ще откриете за всеки по нещо. Разбира се, ако не сте в духа на „направи си сам“, винаги можете да намерите изобилие от декорации за Вси Светии в някой онлайн магазин, които ще пристигнат при Вас за нула време!

Врата в духа на страшните романи

Декорирана врата с надписи

Зад кадрите на страшните филми, стоят сценариите, писани по романи на ужасите. И така, защо да не включите класиката направо директно върху вратата си за Хелоуин – особено ако ще правите парти на такава тема?

Направете вратата да изглежда, като книга. За целта Ви е нужна хартия, която да е цветна. Изрежете я във формата на тънки правоъгълни парчета. Изпишете върху тях заглавия на любими разкази или романи, носещи идеята на празника. За да стане по-красиво, очертайте буквите със златен или друг цвят контур и ги запълнете с подходяща боя. Развихрете фантазията си с малки рисунки около изреченията. За финал, прикрепете творенията си към крилото, със двойна самозалепваща лента.

Паяци от балони

Паяк - декорация

Добавете призрачен балон-паяк към вратата си за едно неособено зловещо допълнение към Вашия декор.

За тялото: надуйте дава балона в черен цвят, с различна големина. Единият ще служи за тяло, а другият за глава на паяка. Съединете ги на възел заедно, за да създадете паяка.

За краката: Пригответе осем парчета разгъната телена закачалка или занаятчийска тел, увийте около тях, изкуствена черна козина, като я залепите с горещ силикон. Комплектовайте ги по четири, като съедините краищата им заедно. Така оформихте предните крака. Повторете действието и с другите телове.

Завършете паяка: Завържете с черен конец усуканите краища на сноповете от крака. Прикрепете конеца около готовият паяк, там където са вързани заедно балоните. Накрая, закачете за забавление на вратата.

Дъските за хляб се превръщат в тикви

Декорация от дъски за Хелоуин

Направата на тикви от кръгли бамбукови дъски за рязане е толкова лесно! Оцветете ги с оранжева боя за дърво и изработете невероятни листа от зелена хартия, а за дръжки използвайте зелени къдрави сламки.