Неочаквани неща по време на монтаж

Всички се опасяваме от това какво ще се случи по време на монтаж на входна или интериорна врата като се наложи смяната им. Интересно е как повечето от нас мислят, че това е един съвсем елементарен процес и не се изисква никакво познание, образование и т.н., за да си подменим вратата. Нека малко разширим кръгозора на всички, които смятат този процес за изключително прост. Има специфични отвори и зидове, които създават големи неприятности, както на живущите в жилището така и на работниците, които извършват монтажа. Трябва да стане ясно, че по време на самото поставяне на врати от какъвто и да е било тип – интериорни или входни, монтажът предизвиква шум, както и вдигане на прах и дискомфорт у всички. В някои от случаите например, когато имаме налична лята метална каса обикновено при вратите в панелните жилища се налага нейното премахване, което усложнява работата на монтажниците и не е никак лесен процес.

Шум при монтаж на врати

При нейното отстраняване Вие трябва да сте подготвени, че ако зидът Ви е нестабилен има огромна вероятност той да се събори и да се налага изграждането му и това не е заради работата на работниците, а заради амортизацията на материалите, които са използвани за направата на зида, както и на вида им. Друг проблем, който е възможно да възникне по време на демонтаж и монтаж, е например – при демонтаж на старата врата отворът под нея да се окаже много по-голям от предвидения от размерчика, което предполага, че трябва да си го изградите до препоръчания размер в широчина и след това да се постави вратата.

Следващ момент имаме стандартни отвори, но нямаме място за поставяне на первази за завършек, решението е да се преценят первазите, там където е необходимо с риск да не са Ви симетрични и от двете страни.

Нова врата в дома

Всичко описано до момента са неща, които понякога са неизбежни и не всички могат да бъдат предвидени. Струва си обаче, защото крайният резултат ще е страхотен – ще имате нова, различна и красива врата избрана по Ваш вкус.

Затова не губете време и не се притеснявайте от ремонта, всеки ремонт крие различни неудобства, но пък усещането след него е страхотно, защото обстановката ще е съвсем различна от преди това.