Често срещани проблеми при интериорните врати и тяхното отстраняване

Смяната на интериорните врати обикновено е предшестван от основен ремонт на цялото ни жилище. И на всеки един от нас му се иска да не му се налага да прави каквито и да е ремонти в близките поне 10 години. Понякога обаче се случва така, че дори и на нови врати да се появят някои „повреди” като например – отхлабване на дръжката, скърцане на панти, изваждане на первази, отлепване на покритие. Но това не бива да бъде повлиятелна черта за притеснения, това са дребни проблеми, които спокойно можете да отстраните дори сами. В днескашните разсъждения ще Ви разкрием няколко трика, с които да поддържате вратите си винаги като нови.

Скърцане на панти

Ако след поставянето на интериорните ви врати, са се налагали допълнителни ремонтни дейности из жилището Ви, които са придружени от къртене и прах, не е изключено тези макар и миниатюрни частици да влязат в пантите и да започне едно ужасно триене. Но това може много лесно да се отстрани. Вземете прахосмукачка и почистете много добре всичко. След това остава само да напръскате пантите със смазка за панти, дръжки, брави и т.н. Ние препоръчваме бяла грес, която в много универсална.

Голямо движение на дръжката

Ако усетят такова нещо, голяма част от хората решават, че дръжката се е развалила или е дефектна. Но това в повечето случаи не е така. Както всички метални части на една врата, така и дръжката има болтове, които е нормално от употребата да се развият. Това, което Ви е нужно е най-обикновена отвертка или шестограм, с които да ги затегнете по-добре. Не забравяйте също, че и дръжките се нуждаят от редовно смазване.

Интериорна врата - съчетание цветово и естетически

Вратата се удря в стената

Определено това е много неприятно, а и би могло да Ви донесе допълнителни разходи за ремонт на стената, които понякога не са никак евтини. Затова Ви изкарваме наяве предложение да си закупите стопер. Цената им никак не в висока, а монтирането им може да си го направите дори сами. Повечето са със залепващ механизъм, което Ви спестява пробиването на подовата настилка.

Крилото на врата започва да се трие в пода в предната му част

Това нещо се получава, когато има увисване на крило. Обикновено то е в следствие на панта, която се е отхлабила. И всичко, от което се нуждаете е една отвертка и направата на реглаж на пантите.

И така виждате ли, че тези така „ужасни” проблеми, заради които искате да направите крайни промени с интериорните си врати, могат да се отремонтират от всеки? Не се колебайте и се опитайте да отстраните проблемите на вратите си сами!