Вътрешни врати – видове и решения

Те са една важна част от стаята. Те разделят пространството, създават максимален комфорт и тишина в отделни стаи, украсяват пространството като цяло. Изборът на тези продукти винаги е бил вълнуващ, така че трябва да знаете, че има голямо разнообразие от тях. В тази връзка Ви напомняме, че типът на вратата се определя от материала на изработка, но има класификация според вида на отвора. Предлагаме ви описание на всеки сорт, като ще представим, както плюсовете, така и минусите.

Качествени продукти спрямо ценовата категория

Смята се, че най-скъпите интериорни врати са тези от масивна дървесина. Те са надеждни, издръжливи и здрави. Те говорят за високия статус на собственика и неговите предпочитания. В зависимост от вида на материала и принципа на монтаж, цената на такива продукти варира. Дървените врати могат да са шарнирни (общото име е шарнирни врати) или да бъдат съставени от две крила, които се наричат – врата-книга.
Първият вариант постепенно губи своята релевантност, защото заема много място при отваряне, а вторият печели търсенето, тъй като е ергономичен. Успоредно с него има и друга модификация на тези продукти – врати тип щори, които да са направени от PVC или дори стъкло. Те са хармонични, защото се съчетават добре с всеки стил.

Иновации в строителната индустрия

Дълги години плъзгащите се продукти биват считани за една от най-интересните вариации на вратите. Те изглеждат красиво в апартаменти и частни къщи. С течение на времето подобен дизайн се усъвършенства и сега има дълъг експлоатационен живот поради подобрената конструкция. Произвеждат се MDF и PVC крила като се включват и съчетания със стъкло и масивна дървесина например.

Изключение от правилото

Ако вие сте любител на нестандартните решения, тогава арката определено ще ви подхожда. В повечето случаи е оформена не точно като врата, а като разделител между две помещения. Но има и изключения, когато вътре са крила в дъгообразната конструкция. Материалът на този модел е дърво, по-рядко – MDF.