Входните и интериорните врати – как да ги съчетаем

В последно време тенденциите в съчетаването на интериорните решения за Вашия дом са експлозия от цветове, текстури и дори цели стилистични линии. Има толкова много варианти за обзавеждането и съчетаването му, че потребителят определено може да бъде затруднен. Комбинирането, така че жилището да има свой почерк и уникалност, не е лека задача.

Много важен детайл е и съчетаването на интериорните врати. Разполагате с пазар, който е изключително богат на врати – модели, различни материали и цветове. Трябва да помислите как да ги съгласувате с цялостната линия на дома Ви. Компонентите, които могат да се съобразят с вратите са: цветовете на мазилката, нейният релеф, мебелите или дограмата в помещенията.

interiorna vrataУмело съчетание на блиндираната входна врата с вътрешните врати

Интериора е от голямо значение– ето и няколко идеи, които можем да следвате, за Ваше улеснение:

Ако стените Ви са тъмни – много добре биха се съчетали с интериорни бели врати, които ще изпъкнат или на светли стени, съответно с тъмни врати. Много приятна комбинация за сив интериор са врати в топли цветове – Орех, Златен дъб или Венге. Напоследък, много нашумял е скандинавският тип интериор – изцяло бял цвят. Имате два различни варианти. Да поставите врати Венге, което ще създаде контраст или да продължите линията на белите тонове и да завършите това усещане за простор. Ако сте съчетали доста различни цветове в стаите, е добре да се спрете на семпъл модел с по-малко орнаменти и класически обков. Ако интериорните врати са в общо помещение с блиндираната врата, може да помислите за съчетание между тях.

Метална входна врата с цвят тъмен орех и вътрешни врати в така известния цвят венге. Много интересен вариант е да съчетаете интериорните си врати по следния начин – за хол и дневна да поставите модел с орнаментно стъкло, а за спалните и санитарните помещения врати с фрезовани елементи със еднакъв мотив.

Сред вариантите, които да изберете, най-важното нещо е да чувствате уют във Вашия дом!