Врати – насочване към места за проблеми и слабости

Важни акценти при вратите

Ключалките на вратите, копчетата, пантите и дръжките на лоста са най-предразположените към дефекти части, тъй като те се движат толкова често. Най-важният компонент на ключалките с ключове е цилиндърът. Някои ключалки от висок клас имат евтини цилиндри, които могат да се отворят за секунди с ключ за удар, който е направен от всеки ключ, който се побира в цилиндъра.

Бравите за дома, които поставяме на вратите имат пет неравности, докато търговските брави имат шест, осигурявайки по-голяма сигурност. Ключовете за заключване с най-висока степен на защита също имат два реда неравности или имат отместени неравности като трион, което ги прави триизмерни и устойчиви на удари.

Един често срещан проблем възниква, когато вратите са блокирали отворени на пантите. Този сценарий може да съкрати живота на производителността и да причини множество допълнителни откази. Блокирането издърпва винтовете на пантата от рамката и вратата увисва, което води до неправилно подравняване на ключалката. По време на проверката техниците трябва да проверяват за признаци на блокиране.Професионален монтаж на врати от Expert doors

Блоковете, поставени под врата, за да я държат отворена, могат да имат едни и същи нежелани резултати и да доведат до множество неизправности на компонентите. Блокирането на вратите за излизане от пожар е незаконно и може да доведе до поглъщане на дим и пламък по пътищата за авариен изход, което води до скок от горните прозорци, което води до нараняване и дори смърт.

Друг важен пункт за проверка е търсенето на признаци на насилствено влизане. Правите пръти оставят издайнически следи върху вдлъбнатото лице и върху процепа между вратата и рамката. Ако техниците открият доказателства за принудително влизане, те трябва да уведомят персонала по сигурността да смени маршрутите за охрана или да пренасочи камерите за наблюдение за по-добър изглед.

Вградените предпазители на бравата и ключалката са ефективно средство за предотвратяване на отварянето на ключалката. Тези предпазители също покриват празнината между вратата и рамката на мястото на ключалката. Техниците също могат да инсталират заключващи щифтове на панти, за да възпрепятстват опитите за премахване на щифтове, за да получат достъп.