Врати – насочване към места за проблеми и слабости

Цялостната проверка, тестване и поддръжка помага на мениджърите да подобрят безопасността на обитателите и посетителите на сградите.

Важни акценти при вратите

Ключалките на вратите, копчетата, пантите и дръжките на лоста са най-предразположените към дефекти части, тъй като те се движат толкова често. Най-важният компонент на ключалките с ключове е цилиндърът. Някои ключалки от висок клас имат евтини цилиндри, които могат да се отворят за секунди с ключ за удар, който е направен от всеки ключ, който се побира в цилиндъра.

Бравите за дома, които поставяме на вратите имат пет неравности, докато търговските брави имат шест, осигурявайки по-голяма сигурност. Ключовете за заключване с най-висока степен на защита също имат два реда неравности или имат отместени неравности като трион, което ги прави триизмерни и устойчиви на удари.

Един често срещан проблем възниква, когато вратите са блокирали отворени на пантите. Този сценарий може да съкрати живота на производителността и да причини множество допълнителни откази. Блокирането издърпва винтовете на пантата от рамката и вратата увисва, което води до неправилно подравняване на ключалката. По време на проверката техниците трябва да проверяват за признаци на блокиране.

Блоковете, поставени под врата, за да я държат отворена, могат да имат едни и същи нежелани резултати и да доведат до множество неизправности на компонентите. Блокирането на вратите за излизане от пожар е незаконно и може да доведе до поглъщане на дим и пламък по пътищата за авариен изход, което води до скок от горните прозорци, което води до нараняване и дори смърт.

Друг важен пункт за проверка е търсенето на признаци на насилствено влизане. Правите пръти оставят издайнически следи върху вдлъбнатото лице и върху процепа между вратата и рамката. Ако техниците открият доказателства за принудително влизане, те трябва да уведомят персонала по сигурността да смени маршрутите за охрана или да пренасочи камерите за наблюдение за по-добър изглед.

Вградените предпазители на бравата и ключалката са ефективно средство за предотвратяване на отварянето на ключалката. Тези предпазители също покриват празнината между вратата и рамката на мястото на ключалката. Техниците също могат да инсталират заключващи щифтове на панти, за да възпрепятстват опитите за премахване на щифтове, за да получат достъп.